Medios audiovisuales en la construcción de paz y cambio social en Colombia (2016-2019)
Aranzazu Ocampo, Natalia
Marín Otto, Enric, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Mitjans audiovisuals en la construcció de pau i canvi social a Colòmbia (2016-2019)
Títol variant: Audiovisual media in peacebuilding and social change in Colombia (2016-2019)
Data: 2020
Descripció: 70 pag.
Resum: La signatura de l'Acord de pau a Colòmbia va evidenciar una polarització social generada, en part, pel paper dels mitjans massius en la creació d'imaginaris col·lectius. En aquest temps de post-conflicte, cal entendre la significació del discurs de les produccions audiovisuals que consumeix la cultura popular, i si aquestes s'alineen amb la visió pròpia d'un procés de pau. La investigació es fonamenta una anàlisi crítica del discurs audiovisual centrada en l'estudi de quatre formats. De forma majoritària, cap de les obres analitzades fomenta canvis socials que afavoreixin la cultura de pau.
Resum: La firma del Acuerdo de paz en Colombia evidenció una polarización de su sociedad, en parte, generada por el papel de los medios masivos en la creación de imaginarios colectivos. En estos tiempos de posconflicto, se precisa entender el significado del discurso de las producciones audiovisuales que consume la cultura popular, y si se alinean con la visión del proceso de paz. La investigación se fundamenta en un análisis crítico del discurso centrada en el estudio de cuatro formatos. De forma mayoritaria, ninguna de las obras analizadas fomenta cambios sociales que favorezcan la cultura de paz.
Resum: The signing of the Peace Agreement in Colombia has shown a polarization of society, partly caused by mass media role in the creation of an accepted general consciousness. In this post-conflict period, it is necessary to understand the discourse meaning of audiovisual productions, which are consumed by the popular culture, and if they align with the peace process vision. The research is based on a critical discourse analysis focused on four audiovisual formats. In most cases, these analyzed productions do not promote social changes related to peace culture.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Castellà
Pla d'estudis: Màster Universitari en Mitjans, Comunicació i Cultura [1117]
Matèria: Colòmbia ; Audiovisuals ; Mitjans de comunicació de massa ; Pacifisme ; Canvi social70 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2021-02-25, darrera modificació el 2021-02-27   Favorit i Compartir