Nous resultats de les sals de bor per lluitar contra la resistència antimicrobiana
Bennour, Ines (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)
Romero García, Isabel (Universitat de Girona. Departament de Química)
Martinez-Medina, Margarita (Universitat de Girona. Departament de Química)
Camprubí-Font, Carla (Universitat de Girona. Departament de Química)
Fox, Mark A. (Durham University. Chemistry Department)
Martínez-Martínez, Luis (Hospital Universitario Reina Sofía (Còrdova, Espanya))
Teixidor, Francesc (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)
Viñas, Clara (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)

Títol variant: Nuevos resultados de las sales de boro para luchar contra la resistencia antimicrobiana
Data: 2021
Resum: Els antibiòtics són medicaments que s'utilitzen enfront de les infeccions produïdes per bacteris, tant en animals com en persones. Usar-los de manera inadequada pot generar resistència, cosa que significa que deixen de ser efectius. La resistència antimicrobiana és avui dia una de les majors amenaces per a la salut mundial. En aquest article, el grup de recerca de Clara Viñas de l'Institut de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb altres universitats (UdG, Córdoba, Durham), presenta el seu treball en el qual s'ha avaluat les propietats antimicrobianes de les sals de bor. Els resultats semblen ser prometedors per a quatre soques de bacteris i tres de fongs.
Resum: Los antibióticos son medicamentos que se utilizan frente a las infecciones producidas por bacterias, tanto en animales como en personas. Usarlos de manera inadecuada puede generar resistencia, lo que significa que dejan de ser efectivos. La resistencia antimicrobiana es hoy en día una de las mayores amenazas para la salud mundial. En este artículo, el grupo de investigación de Clara Viñas del Instituto de Materiales de Barcelona (ICMAB-CSIC) en colaboración con otras universidades (UdG, Córdoba, Durham), presenta su trabajo en el que se ha evaluado las propiedades antimicrobianas de las sales de boro. Los resultados parecen ser prometedores para cuatro cepas de bacterias y tres de hongos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2021, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 602.4 KB

Español
3 p, 618.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-06-08, darrera modificació el 2023-09-14



   Favorit i Compartir