Dret Constitucional I [102216]
Gavara de Cara, Juan Carlos
Barceló Serramalera, Mercè
Fossas Espadaler, Enric
Miralpeix Peix, Maria Carme
Camacho Mendez, Laura
Algarrada Mengual, José
Pedemonte Marino, Jorge
Brotat Jubert, Ricard
Sales Jardi, Mercè
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Additional title: Constitutional Law I
Additional title: Derecho Constitucional I
Date: 2021-22
Abstract: Dret Constitucional I és una assignatura que s'imparteix al segon semestre del primer any del Grau de Dret. Es tracta d'una assignatura que serveix per tal que l'alumne adquireixi nocions bàsiques sobre el funcionament de l'ordenament jurídic i del sistema de fonts del Dret, així como sobre les Comunitats Autònomes. Aquesta assignatura serveix d'introducció a altres temes que després seran desenvolupats en les diverses assignatures a càrrec de l'àrea de Dret Constitucional o d'altres àrees amb docència en el Grau de Dret. Des de la perspectiva formativa, Dret Constitucional i pretén de l'estudiant l'assoliment de diversos objectius entre els quals destaquen particularment: - Identificar, conèixer i aplicar els principis bàsics i generals de l'ordenament jurídic. - Comprendre el caràcter unitari de l'ordenament jurídic i la visió interdisciplinària dels problemes jurídics. - Conèixer les principals institucions públiques de les Comunitats Autònomes, així con la gènesi i el funcionament bàsic del sistema autonòmic en el seu conjunt.
Abstract: Constitutional Law I is a subject that is taught in the second semester of the first year of the Degree in Law. It is a subject that serves for the student to acquire basic knowledge about the functioning of the legal system and the Autonomous Communities. This course serves as an introduction to other topics that will later be developed in other areas of the Degree in Law. From the perspective of student preparation, Constitutional Law I aims to achieve the following objectives: - To identify, know and apply the basic and general principles of the legal system. - To understand the unitary nature of the legal system and the interdisciplinary vision of legal problems. - To know the main public institutions of the Autonomous Communities, as well as the origin and functioning of the autonomous system as a whole.
Abstract: Derecho Constitucional I es una asignatura que se imparte al segundo semestre del primer año del Grado de Derecho. Se trata de una asignatura que sirve para que el alumno adquiera nociones básicas sobre el funcionamiento del ordenamiento jurídico y del sistema de fuentes del Derecho, así como sobre las Comunidades Autónomas. Esta asignatura sirve de introducción a otros temas que después serán desarrollados en las diversas asignaturas a cargo del área de Derecho Constitucional u otras áreas con docencia en el Grado de Derecho. Desde la perspectiva formativa, Derecho Constitucional y pretende del estudiante el logro de varios objetivos entre los cuales destacan particularmente: - Identificar, conocer y aplicar los principios básicos y generales del ordenamiento jurídico. - Comprender el carácter unitario del ordenamiento jurídico y la visión interdisciplinaria de los problemas jurídicos. - Conocer las principales instituciones públicas de las Comunidades Autónomas, así cono la génesis y el funcionamiento básico del sistema autonómico en su conjunto.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Dret [2500786]
Study plan: Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Dret [1209] ; Grau en Criminologia i Grau en Dret [1284] ; Grau en Dret i Grau en Relacions Laborals [1285] ; Grau en Criminologia i Grau en Dret [1411] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [1420] ; Grau en Dret [949] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [994]Català
7 p, 128.6 KB

Anglès
7 p, 126.8 KB

Castellà
8 p, 127.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2021-06-25, last modified 2021-07-23   Favorit i Compartir