Infeccions urinàries en mascotes i bacteris multiresistents : estat de la qüestió a Espanya
Darwich Soliva, Laila (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Seminati, Chiara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Burbulla, Ares (Hospital Veterinari Garbi (Cabrera de Mar, Catalunya))
Nieto Palau, Alba (Laboratorio Echevarne (Barcelona). Departamento Veterinaria)
Durán Durán, Inma (Laboratorio Echevarne (Barcelona). Departamento Veterinaria)
Tarradas, Núria (Laboratorio Echevarne (Barcelona). Departamento Veterinaria)
Molina-López, Rafael A. (Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa)

Títol variant: Infecciones urinarias en mascotas y bacterias multirresistentes : estado de la cuestión en España
Data: 2021
Resum: Molts dels bacteris que causen infecció del tracte urinari (ITU) en persones i animals de companyia ofereixen resistència a un o varis antibiòtics, fet que suposa un repte per a la medicina veterinària i un problema de salut pública. Per orientar els veterinaris en l'ús més apropiat d'antibiòtics, un estudi liderat per investigadores del Departament de Sanitat i Anatomia Animal de la UAB ha actualitzat les dades sobre els bacteris multiresistents detectats en gossos i gats amb ITU a Espanya. Les autores donen suport a les pautes de tractament aplicades avui dia, tot i que reservant els antibiòtics d'ús crític en humans només per al tractament dels casos més greus, i recomanen extremar pràctiques d'higiene i prevenció per minimitzar la transmissió bacteriana entre mascotes i humans.
Resum: Muchas de las bacterias que causan infección del tracto urinario (ITU) en personas y animales de compañía ofrecen resistencia a uno o varios antibióticos, lo que supone un reto para la medicina veterinaria y un problema de salud pública. Para orientar a los veterinarios en el uso más apropiado de antibióticos, un estudio liderado por investigadoras del Departamento de Sanidad y Anatomía Animal de la UAB ha actualizado los datos sobre las bacterias multirresistentes detectadas en perros y gatos con ITU en España. Las autoras apoyan las pautas de tratamiento aplicadas hoy día, aunque reservando los antibióticos de uso crítico en humanos sólo para el tratamiento de los casos más graves, y recomiendan extremar prácticas de higiene y prevención para minimizar la transmisión bacteriana entre mascotas y humanos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2021, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 443.4 KB

Español
3 p, 440.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2021-10-01, darrera modificació el 2024-06-01



   Favorit i Compartir