A musical way of representing criptographic keys
Cendagorta-Galarza Friend, Daniel
Borrego Iglesias, Carlos, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Una forma musical de representar les claus criptogràfiques
Additional title: Una forma musical de representar las claves criptográficas
Date: 2021
Abstract: Motivated by the existing problem with the current cryptographic key representation methods, which try to represent a bunch of meaningless letters and numbers, a new representation method has been developed. Taking as reference "The Drunken Bishop" method, our method is based on the reproduction of a melody as a representation of the key. Instead of drawing the path of the bishop, we have created a chessboard composed of musical notes, creating a melody as the bishop moves. This melody is deterministic, as it doesn't change depending on the execution, a necessary feature when representing cryptographic keys. Two different methods have been developed in order to compare them with the previous methods and evaluate whether this new representation fits within the framework under study. Also, as a use-case example, the selected method has been implemented into the SSH protocol.
Abstract: Motivat pel problema existent amb els mètodes actuals de representació de claus criptogràfiques, que intenten representar un munt de lletres i números sense sentit, s'ha desenvolupat un nou mètode de representació. Prenent com a referència el mètode "The Drunken Bishop", el nostre mètode es basa en la reproducció d'una melodia com a representació de la tonalitat. En lloc de dibuixar el camí del bisbe, hem creat un tauler d'escacs compost per notes musicals, creant una melodia a mesura que el bisbe es mou. Aquesta melodia és determinista, ja que no canvia en funció de l'execució, característica necessària a l'hora de representar claus criptogràfiques. S'han desenvolupat dos mètodes diferents per comparar-los amb els anteriors i avaluar si aquesta nova representació s'adapta al marc que s'estudia. A més, com a exemple d'ús, el mètode seleccionat s'ha implementat al protocol SSH.
Abstract: Motivado por el problema existente con los métodos actuales de representación de claves criptográficas, que intentan representar un montón de letras y números sin sentido, se ha desarrollado un nuevo método de representación. Tomando como referencia el método The Drunken Bishop, nuestro método se basa en la reproducción de una melodía como representación de la tonalidad. En lugar de dibujar el camino del alfíl, hemos creado un tablero de ajedrez compuesto por notas musicales, creando una melodía a medida que el alfíl se mueve. Esta melodía es determinista, puesto que no cambia en función de la ejecución, característica necesaria a la hora de representar claves criptográficas. Se han desarrollado dos métodos distintos para compararlos con los anteriores y evaluar si esta nueva representación se adapta al marco que se estudia. Además, como ejemplo de uso, el método seleccionado se ha implementado en el protocolo SSH.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Studies: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: Cryptographic key ; Clau criptogràfica ; Clave criptográfica ; Musical representation ; Representació musical ; Representación musical ; Drunken Bishop ; Bisbe borratxo ; Alfíl borracho ; SSH ; Circle of fifths ; Cercle de quintes ; Círculo de quintas ; Md5 ; Fingerprint ; Randomart ; Musicalbeeps ; Keygen



16 p, 651.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering. TFG

 Record created 2022-04-06, last modified 2023-07-22



   Favorit i Compartir