Microbiologia dels Aliments [103259]
Bragulat, M. Rosa
Abarca Salat, Maria Lourdes
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Castellá, Gemma
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Food Microbiology
Additional title: Microbiología de los Alimentos
Date: 2022-23
Abstract: Es tracta d'una assignatura de tercer curs amb caràcter obligatori en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA) i de cinquè curs amb caràcter optatiu en el grau de Veterinària (VET). L'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber el concepte i la importància de la Microbiologia relacionada amb els aliments, quines són les condicions que influeixen en el desenvolupament dels microorganismes, quins són els microorganismes associats als aliments, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, quines són les tècniques analítiques utilitzades a microbiologia dels aliments. La capacitació que ofereix aquesta assignatura que és essencial per als futurs professionals i que es fonamenta en els coneixements previs adquirits en l'assignatura de primer, Microbiologia i Parasitologia (grau de CTA) i Microbiologia (grau de VET), també està orientada a les aplicacions d'altres assignatures incloses en la matèria de Seguretat alimentària i Salut pública (grau de CTA). Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes fonamentals de la Microbiologia dels aliments. 1 - Proporcionar uns coneixements sobre l'aplicació de tècniques i mètodes microbiològics en els aliments. - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes associats als aliments des de diverses vessants (microbiota inicial, agents causals de malaltia, alteradors, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control.
Abstract: This is a compulsory third-year subject in Food Science and Technology (CTA) degree and a non-compulsory fifth-year subject in Veterinary Medicine (VET) degree. Students will acquire the knowledge and practical skills of Food Microbiology. Topics covered include the concept and significance of Microbiology related to foods, conditions that influence the development of microorganisms, microorganisms associated with food, techniques and basic methods for studying microorganisms, and analytical techniques used in food microbiology. The training offered by the subject is based on previous knowledge acquired in compulsory subjects as Microbiology and Parasitology (CTA) and Microbiology (VET). It is also oriented to its applications in other subjects as Food Safety and Public Health. The specific training objectives are: - To introduce the student to the basic concepts of Food Microbiology. - To provide knowledge of microbiological techniques and methods in foods. - To recognize and understand the role of microorganisms associated with foods across many aspects (normal microbiota, causative agents of disease, spoilage, and those of industrial, biotechnological and ecological use) and the control of microorganisms. 1.
Abstract: Se trata de una asignatura de tercer curso con carácter obligatorio en el grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CTA) y de quinto curso con carácter optativo en el grado de Veterinaria (VET). El estudiante deberá adquirir los conocimientos teóricos y prácticos que le permitirán saber el concepto y la importancia de la Microbiología relacionada con los alimentos, las condiciones que influyen en el desarrollo de los microorganismos, los microorganismos asociados a los alimentos, las técnicas y métodos básicos para estudiar los microorganismos y las técnicas analíticas utilizadas en Microbiología de los alimentos. La capacitación que ofrece esta asignatura, que es esencial para los futuros profesionales y que se fundamenta en los conocimientos previos adquiridos en la asignatura de primer curso, Microbiología y Parasitología (grado de CTA) y Microbiología (grado de VET), también está orientada a las aplicaciones de otras asignaturas incluidas en la materia de Seguridad alimentaria y Salud pública (grado de CTA). Los objetivos formativos concretos son: - Introducir al estudiante en los conceptos fundamentales de la Microbiología de los alimentos. - Proporcionar unos conocimientos sobre la aplicación de técnicas y métodos microbiológicos en los alimentos. - Reconocer y entender el papel de los microorganismos asociados a los alimentos desde diversas vertientes 1 - Reconocer y entender el papel de los microorganismos asociados a los alimentos desde diversas vertientes (microbiota normal, agentes causales de enfermedad, alteradores, de uso industrial, biotecnológico y ecológico) y conocer los sistemas de control.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Veterinària [955] ; Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 114.4 KB

Anglès
6 p, 111.9 KB

Castellà
6 p, 113.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2022-07-15, last modified 2023-01-22



   Favorit i Compartir