El papel de la monarquía en la Inglaterra del siglo XVIII
Black, Jeremy

Títol variant: El paper de la monarquia a l'Anglaterra del segle XVIII
Títol variant: The role of the monarchy in XVIIIth Century England
Data: 2005
Resum: En aquest article, Black es planteja una nova visió del paper de la monarquia anglesa per acabar amb la idea d'excepcionalitat britànica basada en una monarquia parlamentària com a fil conductor de la història anglesa. Aquest estudi es focalitza en el segle XVIII, sobre el qual hi ha poques investigacions destinades a conèixer el paper de la monarquia britànica. L'autor compara la situació anglesa amb la circumstància política que es vivia en l'àmbit europeu i mundial del moment, tot destacant-ne els canvis i les supervivències de determinats sistemes polítics, com ara la república, la monarquia o certes cases dinàstiques. També ens parla dels darrers estudis sobre la cort i els governs, com un punt de reflexió sobre la importància de la monarquia, així com també de la transcendència de la reialesa en la cultura pública, en la vida política i en el llenguatge polític de l'Anglaterra del segle XVIII.
Resum: En este artículo, Black se plantea una nueva visión del papel de la monarquía inglesa para acabar con la idea de la excepcionalidad británica basada en una monarquía parlamentaria como hilo conductor de la historia inglesa. Este estudio se focaliza en el siglo XVIII, sobre el que hay pocas investigaciones destinadas a conocer el papel de la monarquía británica. El autor compara la situación inglesa con la circunstancia política que se vivía en el ámbito europeo y mundial del momento, destacando en todo momento los cambios y las supervivencias de determinados sistemas políticos, como la república, la monarquía o ciertas casas dinásticas. También nos habla de los últimos estudios sobre la corte y los gobiernos, como un punto de reflexión sobre la importancia de la monarquía, así como también de la trascendencia de la realeza en la cultura pública, en la vida política y en el lenguaje político de la Inglaterra del siglo XVIII.
Resum: In this article, a new vision of the role of the English monarchy is suggested by Black to finish with the idea of British excepcionality based on a parliamentary monarchy as a conducting thread of the English history. This study is focused in the 18th century, around which there is few research destined to know the role of British monarchy. The author compares the English situation with the political situation that was lived in Europe and its world area in that moment, highlighting the changes and the survivals of specific political systems, as republics or monarchies. He also talks about the last studies about the court and the governments, as a point of reflection on the importance of the monarchy, as well as the transcendence of the royalty in the public culture, in the political life and in the political language of the 18th century England.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Paper de la reialesa ; Anglaterra ; Segle XVIII ; Jordi II ; República ; Reialesa ; Cases ; Dinàstiques ; Rebel·lió a les colònies americanes ; Cultura política ; Papel de la realeza ; Inglaterra ; Siglo XVIII ; Jorge II ; Monarquía ; Dinastías ; Rebelión en las colonias americanas ; Monarchy role ; England ; 18th century ; George II ; Republic ; Monarchy ; Rebellion in the American colonies ; Politic culture
Publicat a: Manuscrits, N. 23 (2005) p. 151-162, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/39749


12 p, 217.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Manuscrits
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-31, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir