Web of Science: 1 cites, Google Scholar: cites
Contrarios y aprendizaje : preferencia por las diferencias salientes entre objetos
Llach Carles, Sílvia (Universitat de Girona)
Ribot, M. Dolors de (Universitat de Girona)

Títol variant: Contraris i aprenentatge : preferències per les diferències sortints entre objectes
Títol variant: Opposites and learning : preference for salient differences between objects
Data: 2010
Resum: A partir de la hipótesis de que los contrarios son un elemento adecuado para las tareas de aprendizaje, en este estudio se ha investigado la respuesta de niños y adultos ante una serie de estímulos que se han agrupado en más opuestos y menos opuestos. La finalidad de este trabajo es investigar si los sujetos analizados se sienten más atraídos por los objetos que muestran una relación de oposición mayor que los que no la muestran. Los resultados evidencian que los niños escogen más los contrarios que los adultos. Estos resultados se discuten a la luz de las principales hipótesis que intentan explicar la dificultad de adquisición de los antónimos y también de las que los consideran un elemento adecuado para el aprendizaje.
Resum: A partir de la hipòtesi que els contraris són un element adient per a les tasques d'aprenentatge, en aquest estudi s'ha investigat la resposta de nens i adults davant una sèrie d'estímuls que s'han agrupat en més oposats i menys oposats. La finaltat d'aquest treball és investigar si els subjectes analitzats se senten més atrets pels objectes que mostren una relació d'oposició major que els que no la mostren. Els resultats mostren que els nens escullen més els contraris que els adults. Aquests resultats es discuteixen a la llum de les principals hipòtesis que intenten explicar la dificultat d'adquisició dels antònims i també de les quals els consideren un element adient per a l'aprenentatge.
Resum: Based on the assumption that the opposites are appropriate in learning tasks, this study investigates the children's and adults' responses to a series of stimulus that have been grouped into two categories: the more and the less opposites. The objective of this study is to know if the analysed individuals are more attracted by the objects that maintain a relation of high opposition than the objects that do not maintain this type of relation. Results showa that children choose more the opposites than the adults. These results are discussed from the hypotheses that explain the difficulty of acquisition of antonyms and the hypotheses that consider them as adequate for learning tasks.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Antonimia ; Adquisición del lenguaje ; Estructura del significado léxico ; Adjetivos dimensionales ; Adquisició del llenguatge ; Estructura del significat lèxic ; Adjectius dimensionals ; Antonymy ; Language acquisition ; Structure of the lexical meaning ; Dimensional adjectives
Publicat a: Educar, Núm. 46 (2010) , p. 107-121, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/244616
Adreça alternativa: https://educar.uab.cat/article/view/v46-llach-de-ribot
DOI: 10.5565/rev/educar.87


15 p, 564.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-07-13, darrera modificació el 2023-01-13



   Favorit i Compartir