Web of Science: 11 citations, Google Scholar: citations
Comunidades de práctica
Vásquez Bronfman, Sergio (ESCP Europe Business School)

Date: 2011
Abstract: Las comunidades de práctica son hoy un concepto importante en aprendizaje y gestión del conocimiento, no sólo a nivel de investigación, sino también de proyectos en empresas. Este artículo presenta el origen de las comunidades de práctica, define el concepto y describe sus principales características, tratando luego sus relaciones con la gestión del conocimiento. Finalmente se hace hincapié en el importante problema de la implementación concreta de las comunidades de práctica en las organizaciones.
Abstract: Les comunitats de pràctica són actualment un concepte important en aprenentatge i gestió del coneixement, no només pel que fa a investigació, sinó també a projectes en empreses. Aquest article presenta l’origen de les comunitats de pràctica, en defineix el concepte i en descriu les principals característiques, tractant després les seves relacions amb la gestió del coneixement. Finalment es posa l’accent en l’important problema de la implementació concreta de les comunitats de pràctica en les organitzacions.
Abstract: Communities of practice are nowadays an important concept in learning and knowledge management. There is not only a significative amount of research in the field, but also many projects done in companies. This paper starts by introducing the origins of communities of practice, defines then the concept and deal with its links with knowledge management. Finally, the paper focus on the important problem of community implementation in organizations.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Comunidades de práctica ; Aprendizaje situado ; Gestión del conocimiento ; Implementación ; Comunitats de pràctica ; Aprenentatge situat ; Gestió del coneixement ; Implementació ; Communities of practice ; Situated learning ; Knowledge management ; Implementation
Published in: Educar, Vol. 47, Núm. 1 (2011) , p. 51-68, ISSN 0211-819X

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Educar/article/view/244622
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v47-n1-vasquez
DOI: 10.5565/rev/educar.71


18 p, 110.5 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Educar
Articles > Research articles

 Record created 2011-07-14, last modified 2018-12-28   Favorit i Compartir