Nous avenços contra les infeccions nosocomials
Afonso, Elsa (Hospital Universitari Vall d'Hebron)

Títol variant: Nuevos avances contra las infecciones nosocomiales
Títol variant: New advances in nosocomial infections control
Data: 2011
Resum: Les infeccions nosocomials són les adquirides durant l'estada en un centre hospitalari. Són causants de mortalitat i s'estima que, en centres catalans, suposen una prolongació d'entre 7 i 10 dies de l'estada hospitalària, amb uns costos addicionals superiors als 2. 000 euros per pacient. S'estima que la meitat dels pacients de la UCI rebran un antibiòtic durant la seva estança. La minimització d'aquestes infeccions és, doncs, un repte important en l'actualitat. Un estudi d'investigadors de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron realitzat a un gran nombre de pacients de tot Europa ha aconseguit reduir l'estada dels pacients ingressats a la UCI en 6 dies.
Resum: Las infecciones nosocomiales son las adquiridas durante la estancia en un centro hospitalario. Son causantes de mortalidad y se estima que, en centros catalanes, suponen una prolongación de entre 7 y 10 días de la estancia hospitalaria, con unos costes adicionales superiores a los 2. 000 euros por paciente. Se estima que la mitad de los pacientes de la UCI recibirán un antibiótico durante su estancia. La minimización de estas infecciones es, pues, un reto importante en la actualidad. Un estudio de investigadores del Hospital Universitario Vall d'Hebron realizados a un gran número de pacientes de toda Europa ha logrado reducir la estancia de los pacientes ingresados en la UCI en 6 días.
Resum: Nosocomial infections are acquired during hospital stays. They are a cause of death and it is estimated that in Catalan centres they can cause a 7 to 10-day prolongation of hospital stays, with additional costs of over 2,000 euros per patient. It is estimated that half of all ICU patients receive an antibiotic during their stay. The minimisation of these infections is therefore a major challenge today. A study made with a large number of patients in Europe by researchers at the Vall d'Hebron University Hospital has achieved a reduction in 6 days of hospital stays of ICU patients.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, setembre 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 124.2 KB

Español
3 p, 101.7 KB

English
3 p, 102.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-11-04, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir