La importància de l'anàlisi històrica de les imatges de la ciència, amb Nick Hopwood
Hopwood, Nick (University of Cambridge)
Florensa, Clara (Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció)

Títol variant: "Sabem que les imatges poden enganyar"
Títol variant: "Sabemos que las imágenes pueden engañar"
Títol variant: "We know that images can deceive"
Data: 2011
Resum: La Història de la Ciència ha mostrat una tendència tradicional a l'estudi dels textos oblidant-se de les imatges. Però la pràctica científica produeix una àmplia varietat de representacions visuals i el seu estudi ofereix una excel·lent base per comprendre la formació del coneixement científic. Aquest ha estat el tema entorn del qual ha girat la 6a. Escola Europea de Primavera d'Història i Popularització de la Ciència de Maó, organitzada, entre altres entitats, pel Centre d'Història de la Ciència de la UAB (CEHIC). Nick Hopwood, professor titular del Departament d'Història i Filosofia de la Ciència de la Universitat de Cambridge, expert en representacions visuals de la ciència, hi fou convidat, i nosaltres el vam poder entrevistar.
Resum: La historia de la ciencia ha mostrado una tendencia tradicional al estudio de los textos olvidándose de las imágenes. Pero la práctica científica produce una amplia variedad de representaciones visuales y su estudio ofrece una excelente base para comprender la formación del conocimiento científico. Este ha sido el tema en torno al cual ha girado la 6 ª Escuela Europea de Primavera de Historia y Popularización de la Ciencia de Maó, organizada, entre otras entidades, por el Centro de Historia de la Ciencia de la UAB (CEHIC). Nick Hopwood, profesor titular del Departamento de Historia y Filosofía de la Ciencia de la Universidad de Cambridge, experto en representaciones visuales de la ciencia, estuvo invitado, y nosotros le pudimos entrevistar.
Resum: The history of science once tend to the study of texts while forgetting about the pictures. But scientific practice produces a wide variety of visual representations and their study provides an excellent basis for understanding the formation of scientific knowledge. This was the theme of the 6th. European Spring School on History of Science and Popularization in Mahon, organized, among others, by the Centre for the History of Science at the UAB (CEHIC). Nick Hopwood, senior lecturer in the Department of History and Philosophy of Science at the University of Cambridge and an expert on visual representations in science, was invited there, and we interviewed him.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2011, p. 1-2 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
2 p, 167.5 KB

Español
3 p, 880.7 KB

English
3 p, 715.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-09, darrera modificació el 2022-10-09



   Favorit i Compartir