Nova tècnica que optimitza la transmissió de vídeo en xarxa
Aulí Llinàs, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)

Títol variant: Nueva técnica que optimiza la transmisión de vídeo en red
Data: 2011
Resum: En l'actualitat existeixen múltiples aplicacions que requereixen de la transmissió de vídeo per Internet: vídeo sota demanda, televisió a la carta, o videoconferència en són alguns exemples presents en la nostra vida quotidiana. Generalment, la compressió i transmissió de vídeo es realitza utilitzant algun dels estàndards internacionals instaurats a les comunitats professionals. Entre ells, l'estàndard JPEG2000 destaca per ser utilitzat en entorns de producció de televisió i cinema digital. Un aspecte fonamental en la transmissió de vídeo per la xarxa és maximitzar la qualitat de la imatge transmesa. Per aconseguir aquest objectiu, s'utilitzen els anomenats mètodes d'assignació de taxa. L'estudi presentat en aquest treball proposa un mètode d'assignació de taxa per a la transmissió de vídeo JPEG2000 que aconsegueix una qualitat gairebé òptima requerint recursos computacionals gairebé nuls.
Resum: En la actualidad existen múltiples aplicaciones que requieren de la transmisión de vídeo por Internet: vídeo bajo demanda, televisión a la carta, o videoconferencia son algunos ejemplos presentes en nuestra vida cotidiana. Generalmente, la compresión y transmisión de vídeo se realiza utilizando alguno de los estándares internacionales instaurados en las comunidades profesionales. Entre ellos, el estándar JPEG2000 destaca por ser utilizado en entornos de producción de televisión y cine digital. Un aspecto fundamental en la transmisión de vídeo por la red es maximizar la calidad de la imagen transmitida. Para conseguir este objetivo, se utilizan los llamados métodos de asignación de tasa. El estudio presentado en este trabajo propone un método de asignación de tasa para la transmisión de vídeo JPEG2000 que alcanza una calidad casi óptima requiriendo recursos computacionales casi nulos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2011, p. 1-1, ISSN 2014-6388Català
1 p, 128.8 KB

Español
2 p, 94.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-09, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir