Estudi retrospectiu de la infecció per pestivirus en l'isard pirinenc
Marco, Ignasi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge

Títol variant: Estudio retrospectivo de la infección por pestivirus en el rebeco pirenaico
Títol variant: A retrospective study of pestivirus infection in Pyrenean chamois
Data: 2011
Resum: El 2001, la població de l'isard pirinenc va patir un brot d'una malaltia no descrita fins ara, que es va associar a la introducció d'un nou virus, concretament a un Pestivirus (família Flaviviridae) del grup dels virus de la Malaltia de la Frontera o "Border Disease Virus" (BDV). Estudis moleculars a partir de mostres recollides entre 1990 i 2000 duts a terme per investigadors de la UAB revelen que l'aparició de la malaltia l'any 2001 no seria deguda a la introducció d'un nou virus, sinó a altres factors desconeguts fins ara.
Resum: En 2001, la población del rebeco pirenaico sufrió un brote de una enfermedad no descrita hasta la fecha, que se asoció a la introducción de un nuevo virus, concretamente a un Pestivirus (familia Flaviviridae) del grupo de los virus de la Enfermedad de la Frontera o "Border Disease Virus" (BDV). Estudios moleculares a partir de muestras recogidas entre 1990 y 2000 llevados a cabo por investigadores de la UAB revelan que la aparición de la enfermedad en el año 2001 no se debería a la introducción de un nuevo virus, sino a otros factores desconocidos hasta la fecha.
Resum: In 2001, the population of Pyrenean chamois was an outbreak of an unreported to date disease, which is associated with the introduction of a new virus, specifically a pestivirus (family Flaviviridae) viruses group of Border Disease or "Border Disease Virus (BDV). Molecular studies on samples collected between 1990 and 2000 conducted by UAB researchers show that the onset of the disease in 2001 was not due to the introduction of a new virus, but to other factors unknown to date.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2011, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 199.0 KB

Español
2 p, 178.1 KB

English
2 p, 178.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-09, darrera modificació el 2023-10-17



   Favorit i Compartir