Nou projecte per garantir la fiabilitat de les dades ambientals mundials
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals

Títol variant: Nuevo proyecto para garantizar la fiabilidad de los datos ambientales mundiales
Títol variant: New project to improve usability of global environmental data
Data: 2011
Resum: El CREAF (Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals) va celebrar al febrer la primera trobada entre els diferents socis del nou projecte europeu GeoViQua i altres experts internacionals. El projecte, coordinat des del centre de recerca català, té per objectiu realitzar una estimació correcta de la qualitat, incertesa i fiabilitat de les dades ambientals de tot el món i fer-ne una difusió útil en cercadors i visualitzadors de dades. Així, quan es produeixi un esdeveniment catastròfic es podran obtenir ràpidament dades geospacials de qualitat que permetran avaluar y mitigar les seves conseqüències amb la confiança de que es disposa d'una millor informació per a cada aplicació.
Resum: El CREAF celebró en febrero, en la sede del Institut d'Estudis Catalans, el primer encuentro entre los diferentes socios del nuevo proyecto europeo GeoViQua, al que se ha invitado a otros expertos internacionales. El proyecto, coordinado desde el centro de investigación catalán, tiene por objetivo realizar una estimación correcta de la calidad, incertidumbre y fiabilidad de los datos ambientales de todo el mundo y hacer una difusión útil en buscadores y visualizadores de datos. Así, cuando se produzca un evento catastrófico se podrán obtener rápidamente datos geoespaciales de calidad que permitirán evaluar y mitigar sus consecuencias con la confianza de que se dispone de una mejor información para cada aplicación.
Resum: CREAF hosted last february the kick-off meeting of the new European project GeoViQua with a workshop consisting of all partners and a range of international experts. This project, led by the Catalan research centre, aims to develop a rigorous estimation framework for quality, uncertainty and usability of global environmental data and to disseminate the quality information to users via browsers and data viewers. Thus, when a catastrophic event occurs the right geospatial data can be quickly obtained allowing evaluating and mitigating ensuring that data quality is well characterised and thus the best information available is used.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Marzo 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 154.4 KB

Español
2 p, 118.7 KB

English
2 p, 116.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir