El secret dels cristalls d'esquerra i de dreta : conferència de Cristóbal Viedma
Mora Casanova, Jordi

Títol variant: El secreto de los cristales de izquierda y de derecha: conferencia de Cristóbal Viedma
Títol variant: The secret of the left and right-handed crystals: conference with Cristobal Viedma
Data: 2010
Resum: La gestació de la vida a la Terra amaga un misteri en l'homoquiralitat dels sistemes biològics, però les investigacions de Cristóbal Viedma, geòleg de la Universitat Complutense de Madrid, podrien haver-ho resolt. La seva participació en el cicle de conferències, amb el qual la UAB celebra l'Any de la Química 2011, va posar en evidència la necessitat del treball interdisciplinari en la investigació, amb una sessió apassionant, amenitzada amb anècdotes i desbordant erudició.
Resum: La gestación de la vida en la Tierra esconde un misterio en la homoquiralidad de los sistemas biológicos, pero las investigaciones de Cristóbal Viedma, geólogo de la Universidad Complutense de Madrid, podrían haberlo resuelto. Su participación en el ciclo de conferencias, con el que la UAB celebra el Año de la Química 2011, puso en evidencia la necesidad del trabajo interdisciplinario en la investigación, con una sesión apasionante, amenizada con anécdotas y desbordando erudición.
Resum: The conception of life on earth hides a mystery in the homochirality of biological systems, but the research of Cristobal Viedma, a geologist at the Universidad Complutense de Madrid, may have solved it. His participation in a series of conferences, within which the UAB celebrates the International Year of Chemistry 2011, proved the necessity of interdisciplinary research in a passionate session that was livened with anecdotes and brimming with scholarship.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2010, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 234.6 KB

Español
4 p, 134.9 KB

English
4 p, 132.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir