Rostre i cervell : dues cares d'una mateixa realitat
Gabarre Mir, Julián (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Títol variant: Rostro y cerebro: dos caras de una misma realidad
Títol variant: Face and brain: two sides of the same reality
Data: 2010
Resum: El treball desenvolupat en aquesta tesi conclou que la morfologia de la cara pot informar-nos sobre la psicologia de les persones. Al llarg del s. XIX es va estendre l'ús de la frenologia, que postulava una relació entre les característiques psicològiques i la forma del crani, però a poc a poc va caure en desús i va ser titllada de pseudociència. Aquesta investigació aborda les mateixes qüestions però amb una metodologia científica i moderna, aportant resultats que animen a seguir estudiant la relació entre psicologia, cervell i rostre.
Resum: El trabajo desarrollado en esta tesis concluye que la morfología del rostro puede informarnos sobre la psicología de las personas. A lo largo del s. XIX se extendió el uso de la frenología, que postulaba una relación entre las características psicológicas y la forma del cráneo, pero poco a poco cayó en desuso y fue tachada de pseudociencia. La presente investigación aborda las mismas cuestiones pero con una metodología científica y moderna, aportando resultados que animan a seguir estudiando la relación entre psicología, cerebro y rostro.
Resum: The work carried out in this thesis concludes that facial morphology can reveal aspects of human psychology. Phrenology, which postulated a direct link between psychological characteristics and the shape of the skull, was popular throughout the 19th century. However, the practice fell into disuse and eventually became considered a pseudoscience. This research focuses on the same postulation, but uses a modern scientific methodology and offers results which spur scientists on to continue studying connections between psychology, brain and face.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 159.6 KB

Español
3 p, 124.1 KB

English
3 p, 125.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir