Descriuen una proteïna clau per al desenvolupament del sistema nerviós
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular

Títol variant: Descrita una proteína clave para el desarrollo del sistema nervioso
Data: 2010
Resum: Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Vall d'Hebron i de la UAB han descrit una nova funció de la proteïna FLIP-L, clau per al desenvolupament del sistema nerviós. Aquesta proteïna pot interrompre l'apoptosi cel·lular, la mort programada a les cèl·lules. S'expressa precoçment durant la formació del sistema nerviós, disminuint la seva concentració progressivament al llarg del desenvolupament embrionari. El seu estudi pot suposar un gran avenç contra malalties com el Parkinson o l'Alzheimer.
Resum: Investigadores del Instituto de Investigación del Hospital de la Vall d'Hebron y de la UAB han descrito una nueva función de la proteína FLIP-L, clave para el desarrollo del sistema nervioso. Esta proteína puede interrumpir la apoptosis celular, la muerte programada en las células. Se expresa precozmente durante la formación del sistema nervioso, disminuyendo su concentración progresivamente a lo largo del desarrollo embrionario. Su estudio puede suponer un gran avance contra enfermedades como el Parkinson o el Alzheimer.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 165.2 KB

Español
3 p, 132.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2022-08-08



   Favorit i Compartir