Interrelació entre evolució i desenvolupament embrionari
Salazar Ciudad, Isaac (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Interrelación entre evolución y desarrollo embrionario
Data: 2010
Resum: El desenvolupament embrionari és un procés complex pel qual una cèl·lula ou es transforma, després de la fecundació, en un organisme adult. Aquestes transformacions estan controlades per xarxes d'interacció entre gens. L'evolució també es un procés complex en el que la forma canvia al llarg del temps en una població. Així, tant el desenvolupament com l'evolució són processos de canvi, un durant la vida d'un organisme i l'altre entre generacions. Aquests dos processos estan íntimament lligats perquè qualsevol canvi en l'evolució apareix primer com un canvi en el desenvolupament d'un individu en una població. La direcció de l'evolució està determinada, d'una banda, pel desenvolupament (que determina quins canvis morfològics són possibles) i, de l'altre, per la selecció natural (que determina quins d'aquests canvis passaran a les properes generacions). Així, l'estudi del desenvolupament és crucial per entendre com els gens determinen les característiques del cos i com funciona l'evolució.
Resum: El desarrollo embrionario es un proceso complejo por el cual una célula huevo se transforma, tras la fecundación, en un organismo adulto. Estas transformaciones están controladas por redes de interacción entre genes. La evolución también es un proceso complejo en el que la forma cambia a lo largo del tiempo en una población. Así, tanto el desarrollo como la evolución son procesos de cambio, uno durante la vida de un organismo y el otro entre generaciones. Estos dos procesos están íntimamente ligados porque cualquier cambio en la evolución aparece primero como un cambio en el desarrollo de un individuo en una población. La dirección de la evolución está determinada, por un lado, por el desarrollo (que determina qué cambios morfológicos son posibles) y, por el otro, por la selección natural (que determina cuáles de estos cambios pasarán a las próximas generaciones). Así, el estudio del desarrollo es crucial para entender cómo los genes determinan las características del cuerpo y cómo funciona la evolución.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 152.1 KB

Español
3 p, 128.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir