Eficàcia dels psicoestimulants per al tractament de l'addicció a la cocaïna
Castells, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)

Títol variant: Eficacia de los psicoestimulantes para el tratamiento de la adicción a la cocaína
Data: 2010
Resum: En els darrers anys, Espanya s'ha convertit en un dels països capdavanters a la Unió Europea quant a consum de cocaïna. Aquesta és una substància prohibida en el marc legal europeu però es consumeix amb finalitats lúdiques, el que genera tant una addicció fisiològica com psicològica. El deteriorament de la salut i de la vida social dels consumidors ha impulsat la recerca en tractaments per disminuir-ne el consum, bàsicament amb medicaments substitutius dels seus efectes. Els assajos clínics per provar-ne l'eficàcia han donat resultats esperançadors quan s'ha emprat la tècnica de la meta-anàlisi en el tractament de dades de diferents estudis.
Resum: En los últimos años, España se ha convertido en uno de los primeros países en la Unión Europea en cuanto a consumo de cocaína. Ésta es una sustancia prohibida en el marco legal europeo pero se consume con fines lúdicos, lo que genera tanto una adicción fisiológica como psicológica. El deterioro de la salud y de la vida social de los consumidores ha impulsado la investigación en tratamientos para disminuir el consumo de cocaína, básicamente con medicamentos sustitutivos de sus efectos. Los ensayos clínicos para probar su eficacia han dado resultados esperanzadores, al emplearse la técnica del meta- análisis en el tratamiento de datos de diferentes estudios.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 130.9 KB

Español
2 p, 95.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir