Energia i desenvolupament a Catalunya : un model de creixement inadequat
Ramos Martín, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)

Additional title: Energía y desarrollo en Cataluña : un modelo de crecimiento inadecuado
Additional title: Energy and development in Catalonia : an inadequate model of growth
Date: 2010
Abstract: Els propers anys, Catalunya patirà un increment en els preus de l'energia, el que suposarà un cop econòmic dur, doncs té una taxa de dependència energètica del 98%. El treball dirigit per Jesús Ramos, de la Universitat Autònoma de Barcelona, analitza els sectors energètics en els quals inverteix Catalunya i quina és la seva eficiència. Les conclusions extretes assenyalen que la reducció del consum energètic és inviable en el marc polític i que el model de desenvolupament català és poc eficient; a més, les virtuts que suposa actualment la immigració deixarien de ser una solució a termini mitjà si no es canvia radicalment el model de creixement.
Abstract: En los próximos años, Cataluña sufrirá un incremento en los precios de la energía, lo que supondrá un duro golpe económico, pues tiene una tasa de dependencia energética del 98%. El trabajo dirigido por Jesús Ramos, de la Universitat Autònoma de Barcelona, analiza los sectores energéticos en los que invierte Cataluña y cuál es su eficiencia. Las conclusiones extraídas señalan que la reducción del consumo energético es inviable en el marco político y que el modelo de desarrollo catalán es poco eficiente; además, las virtudes que supone actualmente la inmigración dejarían de ser una solución a medio plazo si no se cambia radicalmente el modelo de crecimiento.
Abstract: In the coming years, Catalonia will suffer an increase in energy prices, which will deal a heavy economic blow given its since it has an energy dependency rate of 98%. The work led by Jesus Ramos of Universitat Autònoma de Barcelona analyzes the energy sectors in Catalonia and their efficiency. The outcomes indicate that the reduction of energy consumption is not viable in the policy framework and Catalonia's development model is inefficient; immigration virtues also can become a disadvantage in medium-term if the growth model is not radically changed.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Angles
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Abril 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 127.4 KB

Español
3 p, 96.4 KB

English
3 p, 98.7 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-17, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir