La filologia catalana, a estudi
Quintana, Lluís, 1953- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)

Títol variant: La filología catalana bajo estudio
Data: 2010
Resum: Aquest treball s'emmarca dins els estudis que s'han fet sobre la situació de la recerca en filologia catalana. S'ha fet servir la bibliometria, recollint dades sobre el nombre de tesis doctorals, i utilitzant una eina d'anàlisi d'estructures socials. Els resultats mostren que, a partir de la dècada dels anys noranta i fins l'actualitat, el nombre de tesis doctorals d'aquest tipus ha disminuït considerablement i que hi ha una clara preferència per la literatura contemporània com a objecte d'estudi.
Resum: Este trabajo se enmarca dentro de los estudios que se han hecho sobre la situación de la investigación en filología catalana. Se ha usado la bibliometría, recogiendo datos sobre el número de tesis doctorales, y utilizando una herramienta de análisis de estructuras sociales. Los resultados muestran que, a partir de la década de los años noventa y hasta la actualidad, el número de tesis doctorales de este tipo ha disminuido considerablemente y que existe una clara preferencia por la literatura contemporánea como objeto de estudio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 342.3 KB

Español
2 p, 172.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir