Una dieta rica en antioxidants afavoreix el naixement de noves neurones
Valente, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)

Títol variant: Una dieta rica en antioxidantes favorece el nacimiento de nuevas neuronas
Títol variant: Polyphenols and polyunsaturated fatty acids boost the birth of new neurons
Data: 2009
Resum: Investigadors de la UAB han comprovat que una dieta rica en polifenols i àcids grassos poliinsaturats, patentada com a dieta LMN, augmenta la producció de cèl·lules mares al cervell -la neurogènesi- i potencia la seva diferenciació en diversos tipus de cèl·lules neuronals. L'estudi va mostrar més proliferació cel·lular en el cervell dels ratolins alimentats amb la dieta LMN que en el dels alimentats amb una dieta control en les dues regions on es produeix la neurogènesi, el bulb olfatiu i l'hipocamp, que resulta especialment danyat en la malaltia d'Alzheimer. Aquests resultats reforcen la hipòtesi que una dieta basada en aliments rics en aquestes substàncies antioxidants podria retardar l'aparició de la malaltia o alentir la seva evolució.
Resum: Investigadores de la UAB han comprobado que una dieta rica en polifenoles y ácidos grasos poliinsaturados, patentada como dieta LMN, aumenta la producción de células madre en el cerebro -la neurogénesis- y potencia su diferenciación en diversos tipos de células neuronales. El estudio realizado mostró más proliferación celular en el cerebro de los ratones alimentados con la dieta LMN que en el de los alimentados con una dieta control en las dos regiones donde se produce la neurogénesis, el bulbo olfativo y el hipocampo, que resulta especialmente dañado en la enfermedad de Alzheimer. Estos resultados refuerzan la hipótesis que una dieta basada en alimentos ricos en estas substancias antioxidantes podría retrasar la aparición de la enfermedad o retardar su evolución.
Resum: UAB researchers have confirmed that a diet rich in polyphenols and polyunsaturated fatty acids, patented as an LMN diet, helps boost the production of the brain's stem cells -neurogenesis- and strengthens their differentiation in different types of neuron cells. The research revealed that mice fed an LMN diet, when compared to those fed a control diet, have more cell proliferation in the two areas of the brain where neurogenesis is produced, the olfactory bulb and the hippocampus, both of which are greatly damaged in patients with Alzheimer's disease. These results give support to the hypothesis that a diet made up of foods rich in these antioxidant substances could delay the onset of this disease or even slow down its evolution.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 186.6 KB

Español
3 p, 141.9 KB

English
3 p, 153.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir