L'alteració de les estacions pot empitjorar els efectes del canvi climàtic per a la regió Mediterrània
Peñuelas, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: La alteración de las estaciones puede empeorar los efectos del cambio climático para la región Mediterránea
Títol variant: The alteration of seasons can worsen the effects of climate change in the Mediterranean region
Data: 2009
Resum: Investigadors del Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF, institut adscrit a la UAB) publiquen un article a Science que analitza els efectes adversos del canvi climàtic a la regió Mediterrània. Donat que en els últims 50 anys la primavera arriba abans i la tardor acaba més tard, els arbres de fulla caduca prolonguen la seva activitat. Aquest fet incideix directament en aspectes com la captació de CO2, la disponibilitat d'aigua o l'emissió de metà a l'atmosfera, de manera que apronfudir en l'estudi dels canvis estacionals és clau per elaborar millors models climàtics.
Resum: Investigadores del Centro de Investigación Ecológica y Aplicaciones Forestales (CREAF, instituto adscrito a la UAB) publican un artículo en Science que analiza los efectos adversos del cambio climático en la región Mediterránea. Dado que en los últimos 50 años la primavera llega antes y el otoño acaba más tarde, los árboles de hoja caduca prolongan su actividad. Este hecho incide directamente en aspectos como la captación de CO2, la disponibilidad de agua o la emisión de metano en la atmósfera, de manera que profundizar en el estudio de los cambios estacionales es clave para elaborar mejores modelos climáticos.
Resum: Researchers from the Centre for Ecological Research and Forestry Applications (CREAF, a UAB-affiliated centre) publish an article in Science which analyses the adverse effects climate change can have on the Mediterranean region. The earlier arrival of spring and longer autumns than 50 years ago makes the leaves of deciduous trees prolong their period of activity. This directly affects aspects such as CO2 absorption, availability of water or methane emissions. Therefore more in depth studies on seasonal changes are essential for the creation of better climate models.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 196.4 KB

Español
2 p, 158.7 KB

English
2 p, 159.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir