Quan comencen les diferències de gènere?
Costas i Moragas, Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Additional title: ¿Cuando empiezan las diferencias de género?
Date: 2007
Abstract: Des d'un punt de vista biològic, el sexe imprimeix unes diferències morfològiques notables ja des de l'embrió. També s'accepta que existeixen diferències entre homes i dones pel que fa al seu comportament. Moltes d'aquestes característiques venen marcades en els cromosomes: és la genètica. Però només es manifesten si l'entorn és l'adequat per expressar-se. És el que avui en diem epigenètica. En el present treball es pretenen esbrinar les diferències conductuals degudes al sexe, abans de que el nadó rebi la influència de l'entorn social o cultural. Per això s'ha estudiat el comportament d'una mostra de nadons, entre el segon i tercer dia de vida.
Abstract: Desde un punto de vista biológico, el sexo imprime unas diferencias morfológicas notables ya desde el embrión. También se acepta que existen diferencias entre hombres y mujeres en relación a su comportamiento. Muchas de estas carcterísticas vienen marcadas en los cromosomas: es la genética. Pero sólo se manifiestan si el entorno es el adecuado para expresarse. Es lo que hoy denominamos epigenética. En el presente trabajo se pretende averiguar las diferencias conductuales debidas al sexo, antes de que el neonato reciba la influencia del entorno social o cultural. Para ello se ha estudiado el comportamiento de una muestra de neonatos, entre el segundo y tercer día de vida.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Setembre 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 204.8 KB

Español
2 p, 137.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-03-02, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir