Desulfuració del biogàs en bioreactors : una alternativa eficient, robusta i estable
Gabriel, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Desulfuración del biogás en biorreactores : una alternativa eficiente, robusta y estable
Data: 2012
Resum: El biogàs, interessant alternativa energètica als combustibles fòssils, requereix d'un procés de depuració per poder ser utilitzat: el gas, tal com surt de les plantes de tractament de residus, conté contaminants, sobretot sulfur d'hidrogen, que a més de ser tòxic per l'home, corroeix les màquines que han de convertir el gas en energia elèctrica. S'estan estudiant mètodes biològics per a la desulfuració del biogàs com a alternativa als tradicionals mètodes físico-químics i estan donant molt bons resultats. Són els biofiltres percoladors. Investigadors de la UAB n'han testat la posada en marxa, la robustesa i l'estabilitat.
Resum: El biogás, interessante alternativa energética a los combustibles fósiles, requiere de un proceso de depuración para poder ser utilizado: el gas, al salir de las plantas de tratamiento de residuos, contiene contaminantes, sobre todo sulfuro de hidrógeno que, además de ser tóxico para el hombre, corroe las máquinas que han de convertir el gas en energía eléctrica. Se están estudiando métodos biológicos para la desulfuración del biogás como alternativa a los tradicionales métodos físico-químicos y están dando muy buenos resultados. Son los biofiltros percoladores. Investigadores de la UAB han testado su puesta en marcha, su robustez y su estabilidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 105.4 KB

Español
3 p, 199.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir