Sixto Malato, expert en tecnologies per descontaminar aigua amb energia solar
Delgado, María Jesús

Títol variant: Sixto Malato, experto en tecnologías para descontaminar agua con energía solar
Títol variant: Sixto Malato, expert in solar-powered water decontamination technologies
Data: 2012
Resum: Sixto Malato treballa en la Plataforma Solar d'Almeria (PSA), del Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT), on estudia l'ús de l'energia solar per al tractament i descontaminació d'aigües a partir de processos fotocatalítics. Guardonat amb el Premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi Ambient 2011, recentment va oferir una conferència a la UAB dirigida als estudiants de doctorat de Química sobre aquesta temàtica. A més d'il·lustrar-nos sobre la tecnologia que desenvolupa, en la següent entrevista també ens va deixar entreveure les seves inquietuds pel paper que juguen les administracions en el foment de l'ús de tecnologies com la que ell estudia i pel futur de la investigació a Espanya.
Resum: Sixto Malato trabaja en la Plataforma Solar de Almería (PSA), del Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT), donde estudia el uso de la energía solar para el tratamiento y descontaminación de aguas a partir de procesos fotocatalíticos. Galardonado con el Premio Rey Jaume I a la Protección del Medio Ambiente 2011, recientemente ofreció una conferencia en la UAB dirigida a los estudiantes de doctorado de Química sobre esta temática. Además de ilustrarnos sobre la tecnología que desarrolla, en la siguiente entrevista también nos dejó entrever sus inquietudes por el papel que juegan las administraciones en el fomento del uso de tecnologías como la que él estudia y por el futuro de la investigación en España.
Resum: Sixto Malato works at the Almeria Solar Platform (PSA) of the Centre for Energetic, Environmental and Technological Research (CIEMAT), where he studies the use of solar energy to treat and decontaminate water through photocatalytic processes. Presented with the 2011 King Jaume I Award for Environmental Protection, he recently gave a conference at UAB on this subject to PhD students in Chemistry. In addition to explaining the technologies being developed, the following interview includes Mr Malato's concerns about the administration's role in supporting the use of these types of technologies and the future of research in Spain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 73.3 KB

Español
4 p, 164.6 KB

English
4 p, 150.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2022-02-13   Favorit i Compartir