Primer pas per reduir el temps entre part i part en ovelles de raça Ripollesa
Casellas Vidal, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Títol variant: Primer paso para reducir el tiempo entre parto y parto en ovejas de raza Ripollesa
Data: 2012
Resum: Les ovelles de la raça Ripollesa són criades sobretot per a l'obtenció de carn, destacant els seus xais lletons, xais de poques setmanes que han begut llet d'ovella i que produeixen una carn molt tendre i de gran qualitat. Per aquesta raó, en aquesta raça, és important establir el temps que passa entre dos parts successius d'una mateixa ovella. Una reducció d'aquest temps mitjançant selecció genètica incrementaria el rendiment econòmic dels ramats d'ovelles de raça Ripollesa. Una recerca realitzada per un equip del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB ha mostrat estadísticament la possibilitat d'incloure la reducció de l'interval de temps entre part i part en els programes de millora genètica que fins ara no l'incloïen degut a què es pensava que era un caràcter poc heretable.
Resum: Las ovejas de la raza Ripollesa son criadas sobre todo para la obtención de carne, destacando sus "xais lletons", corderos de pocas semanas que han bebido leche de oveja y que producen una carne muy tierna y de gran calidad. Por esta razón, en esta raza, es importante establecer el tiempo que pasa entre dos partos sucesivos de una misma oveja. Una reducción de este tiempo mediante selección genética incrementaría el rendimiento económico de los rebaños de ovejas de raza Ripollesa. Una investigación realizada por un equipo del Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos de la UAB ha mostrado estadísticamente la posibilidad de incluir la reducción del intervalo de tiempo entre parto y parto en los programas de mejora genética, que hasta ahora no lo incluían pensado que era un carácter poco hereditario.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juny 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 60.6 KB

Español
3 p, 124.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-07-09, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir