Síntesis enzimàtica d'un aromatitzant
Valero Barranco, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Benaiges, M. Dolors (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Guillén, Marina

Títol variant: Síntesis enzimática de un aromatizante
Títol variant: Flavor enzymatic synthesis
Data: 2012
Resum: Investigadors del Departament d'Enginyeria Química de la UAB han dut a terme amb èxit la síntesis enzimàtica d'un aromatitzant. Aquesta síntesis permet obtindre compostos aromatitzants "naturals" sense que suposin un cost tan elevat com els compostos extrets directament del producte natural. Els científics, que han sintetitzat enzims que s'utilitzen com a biocatalitzadors per obtenir aromatitzants, també han determinat diferents paràmetres, com la temperatura o la concentració d'enzim, que permetran establir les condicions òptimes per a la producció industrial d'aquests aromatitzant.
Resum: Investigadores del Departamento de Ingeniería Química de la UAB han llevado a cabo con éxito la síntesis enzimática de un aromatizante. Esta síntesis permite obtener compuestos aromatizantes "naturales" sin que supongan un coste tan elevado como los compuestos extraídos directamente del producto natural. Los científicos, que han sintetizado enzimas que se utilizan como biocatalizadores para obtener aromatizantes, también han determinado los diferentes parámetros, como la temperatura o la concentración de enzima, que permitirán establecer las condiciones óptimas para la producción industrial de estos aromatizantes.
Resum: Researchers at the Department of Chemical Engineering at UAB have carried out successfully a flavor enzymatic synthesis. This synthesis allows to obtain a "natural" flavor compound without the high cost of the natural product directly extracted compound. Scientists have synthesized enzymes that are used to produce flavors and also have stated the parameters, such as temperature or the concentration of enzyme, that will provide the optimal conditions for the industrial production of these flavorings.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 26.4 KB

Español
2 p, 101.1 KB

English
2 p, 100.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-09-27, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir