Results overview: Found 4 records in 0.02 seconds.
Articles, 3 records found
Research literature, 1 records found
Articles 3 records found  
1.
7 p, 627.1 KB Family meals and food insecurity in Spanish adolescents / Barreiro Álvarez, María Fernanda (Universitat Oberta de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut) ; Latorre Millán, Miriam (Universitat Oberta de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut) ; Bach Faig, Anna (Universitat Oberta de Catalunya. Foodlab Research Group) ; Fornieles Deu, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Sánchez Carracedo, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
The world is not on track to achieve the goal of food security for the global population by 2030. New approaches to understand individuals' food insecurity are needed, especially insecurity related to children and adolescents, since it is associated with health and psychosocial problems. [...]
2024 - 10.1016/j.appet.2024.107214
Appetite, Núm. 195 (2024) , p. 107214  
2.
16 p, 588.0 KB Family Meals, Conviviality, and the Mediterranean Diet among Families with Adolescents / de la Torre-Moral, Andrea (Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Ciències de la Salut) ; Medina, F. Xavier (Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Ciències de la Salut) ; Aguilar-Martínez, Alicia (Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Ciències de la Salut) ; Sánchez Carracedo, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut) ; Fàbregues, Sergi (Universitat Oberta de Catalunya. Departament de Psicologia i Educació) ; Bach Faig, Anna (Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Ciències de la Salut) ; Fornieles Deu, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Two aspects that characterize the Mediterranean diet (MD) are "what" and "how" we eat. Conviviality relates to "how" we eat and to the pleasure of sharing meals with significant people. The most studied concept is "family meals", which includes conviviality, which involves "enjoying" family meals. [...]
2021 - 10.3390/ijerph18052499
International journal of environmental research and public health, Vol. 18 Núm. 5 (2021) , p. 2499  
3.
10 p, 426.4 KB Frequency of family meals and risk of eating disorders in adolescent in Spain and Peru / Valero Solis, Susana (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Sánchez Carracedo, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
The prevalence of eating disorders is between 0. 27% and 6. 41% in Spain and between 7. 3% and 11. 4% in Peru. Much research has been focused on the study of the main risk factors for eating disorders, but little is known about the potential protective factors (such as family meals) in samples of young people that include participants from different countries. [...]
La prevalencia de los trastornos de la conducta alimentaria en España se encuentra entre 0. 27 % y 6. 41% y en Perú entre el 7. 3% y el 11. 4%. Se dispone de numerosas investigaciones sobre los factores de riesgo para estos trastornos, pero escasos estudios han analizado posibles factores protectores, como las comidas familiares, en muestras jóvenes que incluyan participantes de diferentes países. [...]

2019 - 10.14349/rlp.2019.v51.n1.6
Revista Latinoamericana de Psicología, Vol. 51, núm. 1 (2019) , p. 48-57  

Research literature 1 records found  
1.
14 p, 1.4 MB Planificador Gastronòmic : Organitza els teus àpats setmanals / Casas Barco, Aleix ; Bolta Torrell, Helena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria
Aquest document detalla el procés que s'ha seguit per a desenvolupar una aplicació web que a ajuda als usuaris en l'organització de menús saludables i variats, i en la preparació de llistes de la compra. [...]
Este documento detalla el proceso que se ha seguido para desarrollar una aplicación web que ayuda a los usuarios en la organización de menús saludables y variados; y en la preparación de listas de la compra. [...]
This document details the process that has been followed to develop a web application that helps users organize healthy and varied menus and prepare shopping lists. The goal is to create a database of recipes, ingredients and users, an API to communicate with the front end, an intuitive user interface, and allow users to create and view their own and other recipes, as well as generate the shopping list. [...]

2024
Enginyeria Informàtica [958]  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.