EXPOSICIONS BIBLIOGRÀFIQUES

Va ser l’any 1997 quan la Biblioteca de Ciències Socials va començar a organitzar exposicions bibliogràfiques relacionades amb el seu àmbit temàtic: dret, economia, empresa, estadístiques, polítiques i sociologia, i algunes d’elles amb la col·laboració del professorat, per tal de difondre activitats de les facultats com jornades, congressos, efemèrides... Des de llavors, ja se n’han realitzat 118.

 

La primera exposició (1997)

La primera exposició que es va realitzar a la Biblioteca de Ciències Socials va ser Amartya Kumar Sen: Premi Internacional Catalunya 1997.

La primera exposició (1997)

 

Durant tots aquests anys, l’evolució de les exposicions bibliogràfiques ha anat canviant, d’una banda amb l’arribada d’Internet i les noves tecnologies, les quals han permès la seva consulta virtual en línia, però també en la seva vessant creativa pel que respecta a la part presencial de les exposicions. El nostre company Josep Vicens-i-Planagumà, amb l’ajuda del personal de la biblioteca, ha sabut donar un toc realment artístic i personal a cadascuna de les exposicions, a través d’una instal·lació artística a la vitrina de l’entrada de la Biblioteca de Ciències Socials (Planta 0), acompanyada de textos i dibuixos -originals- inclosos en el contingut de la part digital de les exposicions. La idea és aconseguir fer de forma innovadora dins del món de les biblioteques universitàries, la divulgació del contingut documental de la biblioteca. Uns exemples:

 

Divulgació d’un autor

La primera exposició innovadora va ser la dedicada a Ivan Illich l’any 2003 (ara fa 10 anys): Ivan Illich o el lúcid humanisme radical.

Divulgació d’un autor

 

Divulgació d’un servei

Exposició divulgativa del nou servei PUC (Préstec Universitari Consorciat).

Exposició divulgativa del nou servei PUC

 

Divulgació de recursos electrònics amb accés a través del codi QR

The new reading room: anywhere, anytime: Exposició sobre llibres electrònics d'accés amb codis QR.

Divulgació de recursos electrònics amb accés a través del codi QR

 

Divulgació d’efemèrides i esdeveniments

25 anys de publicacions: Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia.

25 anys de publicacions: Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia.

 

Divulgació sobre una matèria

Finances ètiques i microcrèdits.

Finances ètiques i microcrèdits.

 

Divulgació d’un document en concret

Una exposició que considerem que ha trencat esquemes respecte a les anteriors és la de Sigmund Freud i "El malestasr en la civilització": Un seriós avís sobre les possibilitats de la felicitat humana.

Aquesta exposició a més de divulgar i fer difusió d’un document de la biblioteca, ha permès generar una nova dinàmica expositiva i una sinèrgia entre la biblioteca, el professorat, els artistes col·laboradors i els usuaris del servei.

Sigmund Freud i “El malestasr en la civilització”

 

Sempre podeu veure la darrera exposició presencial a l’expositor exterior de la biblioteca (passadís que uneix les Facultats de Dret i Economia i Empresa).

Les exposicions virtuals les podeu consultar des del següent enllaç: http://ddd.uab.cat/collection/bibsoc.

 

A dalt