Un test per la faringits aguda
Madurell i Fernandez, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Un test para la faringitis aguda
Data: 2013
Resum: La faringitis aguda és una de les raons més freqüents de consulta del metge d'atenció primària i en la major part dels casos es prescriu un antibiòtic. Ara bé, segons l'evidència científica només han de ser tractats amb antibiòtics aquells episodis de faringitis causats per un bacteri determinat, l'estreptococ β-hemolític del grup A (EBHGA). Segons sembla, només un 10-30% dels episodis aguts en nens i 10-15% dels casos en adults són causats per EBHGA. Aquesta tesi, presentada al Departament de Medicina, tenia com a objectiu principal avaluar l'impacte d'una prova, anomenada Strep A, de detecció ràpida de la faringitis aguda del tipus EBHGA. Alternativament, aquest estudi tenia com a objectius secundaris conèixer la microbiologia de la faringitis, les resistències bacterianes i l'adequació de la utilització d'antibiòtics en aquesta malaltia infecciosa.
Resum: La faringitis aguda es una de las razones más frecuentes de consulta del médico de atención primaria y en la mayor parte de los casos se prescribe un antibiótico. Ahora bien, según la evidencia científica sólo deben ser tratados con antibióticos aquellos episodios de faringitis causados por una bacteria determinada, el estreptococo β-hemolítico del grupo A (EBHGA). Al parecer, sólo un 10-30% de los episodios agudos en niños y 10-15% de los casos en adultos son causados por EBHGA. Esta tesis, presentada en el Departamento de Medicina, tenía como objetivo evaluar el impacto de una prueba, llamada Strep A, de detección rápida de la faringitis aguda del tipo EBHGA. Alternativamente, este estudio tenía como objetivos secundarios conocer la microbiología de la faringitis, las resistencias bacterianas y la adecuación de la utilización de antibióticos en esta enfermedad infecciosa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 83.0 KB

Español
3 p, 89.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-07-04, darrera modificació el 2023-06-13



   Favorit i Compartir