Amor mortal a la Macedònia clàssica
Antela Bernárdez, Borja (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Amor mortal en la Macedonia clásica
Data: 2013
Resum: Un estudi realitzat al Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB ha tractat la mort de Filip II de Macedònia a mans del seu guardaespatlles Pausanies des d'un punt de vista diferent, la sexualitat. La mort de Filip II, pare d'Alexandre el Gran, ha estat àmpliament tractada per investigadors de totes les èpoques, però no havia estat considerada com a part d'una sèrie d'aspectes culturals derivats de les relacions socials, polítiques i sexuals que permeten aproximar-se als fets d'una forma nova, a més d'aprofundir en el coneixement de la història grega clàssica.
Resum: Un estudio realizado en el Departamento de Ciencias de la Antigüedad y de la Edad Media de la UAB ha tratado la muerte de Filipo II de Macedonia en manos de su guardaespaldas Pausanias desde un punto de vista diferente, la sexualidad. La muerte de Filipo II, padre de Alejandro Magno, ha sido ampliamente tratada por investigadores de todas las épocas, pero no había sido considerada como parte de una serie de aspectos culturales derivados de las relaciones sociales, políticas y sexuales que permiten aproximarse a los hechos de una forma nueva, además de profundizar en el conocimiento de la historia griega clásica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 41.2 KB

Español
3 p, 114.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-07-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir