El dret a utilitzar els mitjans de prova en el procés laboral
Vicent Puig, Júlia
Reynal Querol, Núria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2013
Descripció: 34 pag.
Resum: En el present treball realitzat mitjançant un ampli repertori de jurisprudència, s‟ha volgut donar a conèixer el conjunt d‟aspectes relacionats amb les proves que es fan servir en el procés laboral. S‟ha exposat el concepte de la prova, qui té la càrrega de la prova, quins són els seus límits, fent distinció entre la licitud i pertinença de la prova, desenvolupant el procediment probatori partint de la proposició, admissió i pràctica de la prova en que es donen a conèixer els diferents mitjans de prova que es poden fer servir en el procés laboral, realitzant un recorregut sobre els diferents instruments processals que l‟ordenament ha creat, fent una breu referència a cada un d‟ells, des de l‟ interrogatori de les parts, prova testifical, prova pericial, prova documental, prova d‟assessors, reconeixement judicial i reproducció de la paraula so i imatge. Es descriuen a més, els dos sistemes que conformen la valoració de la prova practicada i s‟exposen les vies existents per posar de manifest la vulneració d'una garantia constitucional. En definitiva, es reitera la importància que tenen les proves en el desenvolupament d‟un procés laboral.
Resum: En el presente trabajo realizado mediante un amplio repertorio de jurisprudencia, se ha querido dar a conocer el conjunto de aspectos relacionados con las pruebas que se usan en el proceso laboral. Se ha expuesto el concepto de la prueba, quien tiene la carga de la prueba, cuáles son sus límites, haciendo distinción entre la licitud y pertenencia de la prueba, desarrollando el procedimiento probatorio partiendo de la proposición, admisión y práctica de la prueba en que se dan a conocer los diferentes medios de prueba que se pueden usar en el proceso laboral, realizando un recorrido sobre los diferentes instrumentos procesales que el ordenamiento ha creado, haciendo una breve referencia a cada uno de ellos, desde el interrogatorio de las partes, prueba testifical, prueba pericial, prueba documental, prueba de asesores, reconocimiento judicial y reproducción de la palabra sonido e imagen. Se describen además, los dos sistemas que conforman la valoración de la prueba practicada y se exponen las vías existentes para poner de manifiesto la vulneración de una garantía constitucional. En definitiva, se reitera la importancia que tienen las pruebas en el desarrollo de un proceso laboral.
Resum: This project has been written using a wide range of jurisprudence. It has the intention to get to know all aspects related with the evidences used in a labor process. This paper describes the proof concept, who is in charge of the evidence, what are their limits, making the distinction between the legality and relevance of the proof, developing the evidentiary procedure based on the proposal, admission and practise of evidence in which they present the different forms of proof that can be used in the labor process, making a path of the different procedural tools that the system has created, making a short reference to each of them from the interrogation of the different parts, testimonial evidence, expert evidence, documentary evidence, test consultants, legal recognition and reproduction of word, sound and image. It also describes the two systems that make the evaluation of the evidence practiced and exposes existing roads to highlight the infringement of a constitutional guarantee. Therefore it reiterates the importance of evidence in the development of a working/ o labor process.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]
Document: Treball final de grau ; Text ; Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Dret processal/Dret del treball
Matèria: Procediment laboral ; Prova (Dret) ; Prova ; Procés Laboral ; Garantia constitucional ; Pertinença



34 p, 560.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2013-07-17, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir