Entenent les lesions de medul·la espinal
Redondo Castro, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Entendiendo las lesiones de médula espinal
Data: 2013
Resum: Una tesi llegida a la UAB ha utilitzat la rata com a model de lesió espinal toràcica per a estudiar com en lesions de la mèdula espinal, l'afectació motora i els mecanismes medul·lars alterats contribueixen al dolor neuropàtic, aquell dolor que no presenta cap funció protectora, es a dir, que aparentment no serveix per evitar danys a l'organisme. Aquesta tesi, que destaca la existència d'alteracions al llarg de tota la via sensitiva, també assenyala la necessitat de dissenyar nous tractaments que vagin més enllà de tractar només la zona de la lesió.
Resum: Una tesis leída en la UAB ha utilizado la rata como modelo de lesión espinal torácica para estudiar cómo en lesiones de la médula espinal, la afectación motora y los mecanismos medulares alterados contribuyen al dolor neuropático, ese dolor que no presenta ningúna función protectora, es decir, que aparentemente no sirve para evitar daños al organismo. Esta tesis, que destaca la existencia de alteraciones a lo largo de toda la vía sensitiva, también señala la necesidad de diseñar nuevos tratamientos que vayan más allá de tratar sólo la zona de la lesión.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2013, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 137.4 KB

Español
3 p, 209.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-10-11, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir