Estudio diacrónico (siglos XX y XXI) y diatópico (China, Hong Kong y Taiwán) del neologismo en lengua china / tesis doctoral, presentada por Wu Chia-Hua ; dirigida por Joaquín Beltrán Antolín y Sara Rovira Esteva
Wu, Chia-Hua
Rovira-Esteva, Sara, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Beltrán, Joaquín, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013
Descripció: 1 recurs electrònic (504 p.)
Resum: El objetivo principal de esta tesis consiste en realizar un estudio diacrónico y diatópico de los neologimos en China, Hong Kong y Taiwán durante los siglos XX y XXI. Para lograr dicho objetivo, se han planteado tres objetivos específicos descritos a continuación. En primer lugar, estudiar la evolución de los siglos XX y XXI y, especialmente, el proceso de globalización actual, en China, Hong Kong y Taiwán, y comparar los neologismos en estas tres regiones, para determinar en qué medida los factores espaciales y temporales han influido en el desarrollo del neologismo en lengua china. En segundo lugar, estudiar las diferentes características de hibridación del neologismo en lengua china en China, Hong Kong y Taiwán; es decir, analizar cómo en diferentes momentos del último siglo diferentes culturas y lenguas extranjeras han influido en la aparición y localización de determinados neologismos. Por último, investigar cómo han influido las nuevas tecnologías e Internet en la creación de neologismos en lengua china en las tres regiones mencionadas.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació, 2012
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; Tesi doctoral
Matèria: Xinès ; Neologismes

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/123206


504 p, 2.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Arts i humanitats > Grup de recerca en Traducció del xinès al català/castellà (TXICC)
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2014-01-15, darrera modificació el 2021-08-21   Favorit i Compartir