La guerra de Vietnam i el cinema. Anàlisi del llenguatge audiovisual del film Apocalypse Now de Francis Ford Coppola
Arregui Mostazo, Alena Maria
Lorite, Nicolàs, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 82 pag.
Resum: La guerra del Vietnam ha estat el tema escollit per a moltes pel·lícules de producció nord-americana. El conflicte és explicat de diverses maneres a través de la gran pantalla segons quin sigui el punt de vista del seu director. Un d'aquests films, dirigit per Francis Ford Coppola i anomenat "Apocalypse Now" va ser estrenat l'any 1979, introduint una visió crítica de la guerra i les seves conseqüències devastadores. L'anàlisi del llenguatge audiovisual d'aquesta pel·lícula demostra que conté molts paratges fidels a la realitat tot i tractar-se d'una narració de ficció.
Resum: La guerra de Vietnam ha sido el tema escogido por muchas películas de producción norteamericana. El conflicto es explicado de varias maneras a través de la gran pantalla según cuál sea el punto de vista de su director. Uno de estos filmes, dirigido por Francis Ford Coppola y llamado "Apocalypse Now" fue estrenado el año 1979, introduciendo una visión crítica de la guerra y sus consecuencias devastadoras. El análisis del lenguaje audiovisual de esta película demuestra que contiene muchos parajes fieles a la realidad aunque se trate de una narración de ficción.
Resum: The war of Vietnam has been the topic chosen by many movies of North American productions. The conflict is explained by several ways across the cinema according with the point of view of the director. One of these movies is "Apocalypse Now", directed by Francis Ford Coppola and released in 1979. It introduced a critical vision of the war and his devastating consequences. The analysis of the audio-visual language of this movie demonstrates that it contains many faithful concepts to the reality in spite of the fact that it's a fiction story.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Guerra Vietnam ; Cinema bèl·lic ; Apocalypse Now ; Francis Ford Coppola ; Coppola, Francis Ford



82 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-10-29, darrera modificació el 2023-02-05



   Favorit i Compartir