Memòria Oral del P.S.U.C. a través d'entrevistes amb els seus protagonistes
Franch Massó, Pau
Chillón, Albert, 1960-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Date: 2014
Description: 107 pag.
Abstract: A partir d'entrevistes amb els seus protagonistes el projecte que es presenta a continuació fa un repàs a la memòria d'un dels partits polítics catalans més important de la segona meitat del segle XX. El PSUC va tenir un paper determinant en la història de Catalunya sota el franquisme. Va liderar l'oposició al règim i es va convertir en el partit hegemònic de l'antifranquisme a Catalunya; fet que fa impossible comprendre la Catalunya actual i el sistema de partits polítics catalans sense analitzar-ne la seva funció.
Abstract: Mediante entrevistas con sus protagonistas el proyecto que se presenta a continuación hace memoria de uno de los partidos políticos catalanes más importantes de la segunda mitad del siglo XX. El PSUC tuvo un papel determinante en la historia de Cataluña durante el franquismo. Lideró la oposición al régimen en Cataluña y se convirtió en el partido hegemónico del antifranquismo, motivo por el que se hace imposible comprender la Cataluña actual y el sistema de partidos políticos catalanes sin analizar su función.
Abstract: Through interviews with the protagonists, the project that follows makes memory of one of the most important Catalan political parties in the second half of the 20th century. The PSUC had a decisive role in the history of Catalonia during the Franco regime. He led the opposition to the regime in Catalonia and became the hegemonic party of the Anti-Francoism, the reason for which it is impossible to understand the current Catalonia and the Catalan political party system without analyzing its function.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Política ; Comunisme ; Franquisme ; Transició ; Reivindicació ; Democràcia ; Catalunya



107 p, 1.1 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2014-10-31, last modified 2022-05-07



   Favorit i Compartir