Creació d'una seqüència de moviment a partir de fotografies
Ribes Amenós, Oriol
Sánchez Pujadas, Francisco Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Creación de secuencia de movimiento a partir de fotografías
Títol variant: Creating a motion sequence from pictures
Data: 2014-06-30
Resum: Aquest projecte consisteix en una aplicació per ordinador, amb la qual a partir d'un conjunt d'imatges fetes amb una càmera fotogràfica, es genera una composició del fons de la seqüència i s'extreu el primer pla, creant una única fotografia amb la seqüència en moviment del primer pla i el fons estàtic aconseguint un efecte en la imatge molt original, tot en un procés totalment automatitzat. L'aplicació s'ha desenvolupat en el llenguatge de programació C++, utilitzant el conjunt de llibreries gràfiques Qt5 per la interfície d'usuari i compatibilitat amb els formats d'imatge Jpeg i Png. Per llegir i escriure imatges en format Tiff s'ha utilitzat la llibreria LibTiff. L'aplicació és multiplataforma, és a dir, és compatible en diferents sistemes operatius (en el nostre cas Windows i sistemes basats en Linux). ÉS compatible amb els formats d'imatge més utilitzats. Finalment s'ha desenvolupat una interfície d'usuari, que permet canviar els píxels del primer pla per els del fons.
Resum: Este proyecto consiste en una aplicación para ordenador, con la cual a partir de un conjunto de imágenes tomadas con una cámara fotográfica, se genera la composición del fondo de la secuencia y se extrae el primer plano creando una única fotografía con la secuencia en movimiento del primer plano y el fondo estático logrando un efecto en la imagen muy llamativo y original, todo en un proceso totalmente automatizado. La aplicación se ha desarrollado en el lenguaje de programación C++, utilizando el conjunto de librerías gráficas Qt5 para la interfaz de usuario y compatibilidad con los formatos de imagen Jpeg y Png. Para la lectura y escritura de imágenes en formato Tiff se ha utilizado la librería LibTiff. La aplicación es multiplataforma, es decir, es compatible en diferentes sistemas operativos (en nuestro caso Windows y sistemas basados en Linux). Es compatible con los formatos de imagen más utilizados. Finalmente se ha desarrollado una interfaz de usuario, que permite cambiar los píxeles de primer plano por los de fondo.
Resum: This Project consists of a computer application, with which from a set of images taken with a camera, extract foreground in common and background composition of the sequence creating a single picture with the moving sequence of the foreground and the static background, obtaining an original and effective effect on the image, all this in an automated process. The application is developed using the programming language C++, using the framework Qt5 for user interface and image formats Jpeg and Png compatibility. For reading and writing images in Tiff format, has been used LibTiff. This application is cross-platform, ie, is compatible with many OS (in our case, Windows and Linux based systems). It's compatible with the most common and used image formats. Finally, was developed an user interface, allowing to switch the foreground and background pixels.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Composició de fons ; Extracció de primer pla ; Visió per computador ; Enginyeria de computació ; Composición de fondo ; Extracción de primer plano ; Visión por computador ; Ingeniería de computación ; Background substraction ; Computer engineering ; Computer vision ; Foreground substraction7 p, 842.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-11-12, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir