El absentismo laboral en el servicio de hostelería del Consorci Hospitalari Parc Taulí de Sabadell
Carrasquer, Pilar, 1957- (Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Torns, Teresa (Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball

Imprint: Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball 1993
Description: 34 p.
Abstract: Aquest document recull les principals conclusions de l'estudi "L'absentisme laboral al servei d'hosteleria del Consorci Hospitalari Parc Taulí de Sabadell". La perspectiva teòrica que orienta la investigació és la del model de producció-reproducció. Des d'aquest punt de vista, a les dimensions que habitualment s'utilitzen per tal d'analitzar l'absentisme, s'afegeix la de l'absentisme entès com a cost social de reproducció de la força de treball. L'estratègia d'investigació combina el tractament exhaustiu de les dades d'absències disponibles a l'organització hospitalària amb l'ànàlisi intensiva de les actituds i motivacions de la plantilla, juntament amb l'estudi del context organitzatiu en què es produeix l'absentisme. Metodològicament, els resultats obtinguts mostren la pertinença de l'ànàlisi de l'absentisme des de les materialitats i no des de les opinions. La tipologia d'absentisme construïda facilita la caracterització dels col·lectius absentistes, i permet observar la relació existent entre la polarització de la plantilla segons l'edat i l'estabilitat laboral i l'absentisme. Finalment, entre els factors afavoridors de les absències, es detecta l'existència d'una certa cultura absentista i la configuració de l'absentisme com a efecte no desitjat del procès de racionalització que vol presidir la constitució del Consorci.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Working papers series
Series: Working papers series (Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball) ; 3
Document: workingPaper
Subject: Hoteleria ; Personal

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/242712


34 p, 47.5 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Research literature > Working papers

 Record created 2014-11-29, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir