Efecte de l'estrès per calor en cabres productores de llet
Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Universitat Autònoma de Barcelona. SGR-Grup de Recerca en Remugants

Additional title: Efecto del estrés por calor en cabras productoras de leche
Additional title: Effect of Heat Stress on Dairy Goats
Date: 2015
Abstract: A causa del canvi climàtic, s'espera una major freqüència i intensitat de les onades de calor en el futur. Una investigació ha estudiat els efectes de l'estrès per calor sobre la producció de cabres lleteres de raça Murciano-Granadina i els efectes de l'addició de l'oli de soja i del propilenglicol a la seva dieta. Els resultats mostren diferències evidents en les característiques de la llet de les cabres sotmeses a estrès per calor, així com beneficis de l'ús d'oli de soja per millorar les propietats de la llet.
Abstract: Debido al cambio climático, se espera una mayor frecuencia e intensidad de las olas de calor en el futuro. Una investigación ha estudiado los efectos del estrés por calor sobre la producción de cabras lecheras de raza Murciano-Granadina y los efectos de la adición del aceite de soja y del propilenglicol a su dieta. Los resultados muestran diferencias evidentes en las características de la leche de las cabras sometidas a estrés por calor, así como beneficios del uso de aceite de soja para mejorar las propiedades de la leche.
Abstract: Due to climate change, increased frequency and intensity of heat waves in the future is expected. A research has studied the effects of heat stress on the production of Murciano-Granadina dairy goats and the effects of adding soybean oil and propylene glycol to their diet. The results show clear differences in the characteristics of the milk produced by goats subjected to heat stress and benefits of the use of soybean oil to improve the properties of their milk.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Gener 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 94.5 KB

Español
2 p, 237.8 KB

English
2 p, 237.7 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Health sciences and biosciences > Grupo de Investigación en Rumiantes (G2R)
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2015-01-27, last modified 2023-11-28



   Favorit i Compartir