El teixit adipós marró com a teràpia contra la obesitat
Cerveró Fernández, Alexandra
Genescà, Anna, , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2013
Descripció: 1 pag.
Resum: L'obesitat està causant greus problemes de salut a nivell mundial. Per aquest motiu, s'han dedicat grans esforços científics per a poder combatre-la, però fins al moment no s'ha aconseguit. La majoria de les teràpies proposades es basen en disminuir la ingesta energètica, però dades recents suggereixen que augmentar la despesa energètica cel·lular pot ser un bon enfocament per a reduir la quantitat de greix. Aquí és on pren importància el teixit adipós marró (BAT), el qual està especialitzat en dissipar energia química en forma de calor mitjançant el procés de termogènesi, en defensa al fred o a l'alimentació hipercalòrica. Aquest procés necessita cremar principalment àcids grassos i glucosa. És per aquest motiu que el BAT és un objectiu terapèutic contra l'obesitat molt important. Fins ara, es creia que només es trobava en nadons i nens, però estudis recents demostren la seva existència en humans adults. També s'ha vist, que adipòcits blancs poden passar a marrons mitjançant el procés "d'embruniment", quedant així com a adipòcits "beige", els quals també tenen propietats termogèniques. Finalment, en aquest treball, es mostren dos possibles enfocaments terapèutics basats en el BAT per combatre l'obesitat, en un dels quals, elements de certs aliments tenen un paper molt important.
Nota: Títol el póster : Brown adipos tissue : anti-obesity potential.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Treball final de grau ; Text



16 p, 1.3 MB

Póster en anglès
1 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Veterinària. TFG

 Registre creat el 2015-02-11, darrera modificació el 2022-06-08



   Favorit i Compartir