Estudi i implementació d'una solució Business Intelligence per a una empresa
de Tebar Peralta, Marc
Musach, Ramón, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Estudio e implementación de una solución Business Intelligence para una empresa
Additional title: Study and Implementation of a Business Intelligence solution for a company
Date: 2015-02-12
Abstract: Actualment, les tecnologies de la informació es troben en constant evolució, i gestionar les dades de forma eficient en emmagatzematge i accés mitjançant eines especialitzades, ha passat de ser un element complementari a formar part activa i principal de les empreses, esdevenint un element fonamental per a oferir un millor servei als seus clients, i també, per a diferenciar-se de la competència. La implementació del sistema Business Intelligence, ha millorat l'organització de les dades i la seva qualitat, proveint, mitjançant les eines ETL, una neteja de les dades, i un flux visual i disseny estructurat del sistema. Els diferents elements necessaris per a dur a terme una tasca d'aquestes característiques són les dades, una base de dades en format estrella i una eina de BI, tots aquests elements han d'ésser obtinguts, creats i gestionats de la forma apropiada. Aquesta eina inclou la capacitat de realitzar i gestionar processos ETL i cubs multidimensionals. La realització d'un conjunt d'anàlisis empresarials, mitjançant la creació de diferents cubs de dades multidimensionals, ha permès assistir, agilitzar i millorar la presa de decisions executives en situacions empresarials on els factors a analitzar són molt diversos i complexos.
Abstract: Actualmente, las tecnologías de la información se encuentran en constante evolución, gestionar estos datos de forma eficiente en almacenado y acceso mediante las herramientas especializadas, ha pasado de ser un elemento complementario, a formar parte activa y principal de las empresas, convirtiéndose en un elemento fundamental para ofrecer un mejor servicio a sus clientes, y además, para diferenciarse de la competencia. La implementación del Sistema Business Intelligence, ha mejorado la organización de los datos y su calidad, proporcionando mediante las herramientas ETL, una limpieza de los datos, un flujo visual y diseño del sistema estructurados. Las distintas herramientas necesarias para llevar a cabo una tarea de estas características son los datos, una base de datos en formato en estrella, y una herramienta de BI, todos ellos obtenidos, creados y gestionados de la forma conveniente. Ésta herramienta incluye la capacidad de realizar y gestionar procesos ETL y cubos multidimensionales. La realización de un conjunto de análisis empresariales, mediante la creación de distintos cubos de datos multidimensionales, ha permitido asistir, agilizar y mejorar la toma de decisiones ejecutivas en situaciones empresariales dónde los factores a analizar son muy diversos y complejos.
Abstract: Nowadays, IT technologies are in constant evolution, and to handle the data in an effective way, in order to store and access it, has gone from being a complementary element to having a fundamental, active role in business. IT technologies have become the key to offer a better service to clients, and to make the difference with competitors. Business Intelligence Implementation has improved the data organization and its quality, and ETL processes have provided the cleaning of the data flow, a structured design and a visual system. The necessary elements to carry out this task are: data, star schema data base, and a Business Intelligence tool with the ability to carry out and manage ETL processes and multidimensional cubes, all these elements must be obtained, created and managed by the appropriate form. A set of business analyses were carried out through the creation of different multidimensional cubes which allowed the speeding up, attending to and improving of the decisions that must be taken in work situations where factors that need to be analysed are diverse and complex.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Tecnologies de la Informació
Subject: Procés ETL ; Intel·ligència de negoci ; Cubs multidimensionals ; Cubs olap ; Base de dades ; Tecnologies de la Informació i la Comunicació ; Anàlisi empresarial ; Base de dades en estrella ; Sistemes d'Informació ; Proceso ETL ; Inteligencia de negocio ; Cubos multidimensionales ; Cubos OLAP ; Base de datos ; Tecnologías de la información y la comunicación ; Análisis empresarial ; Base de datos en estrella ; Sistemas de la información ; ETL Process ; Business Intelligence ; Multidimensional cubes ; OLAP cubes ; Databases ; IT Technologies ; Business Analysis ; Star schema database ; Information Systems10 p, 877.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2015-04-24, last modified 2018-06-24   Favorit i Compartir