Diferent exposició de nens i adults a partícules ultrafines
Garcia-Algar, Oscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)

Títol variant: Diferente exposición de niños y adultos a partículas ultrafinas
Títol variant: Different Exposure of Infants and Adults to Ultrafine Particles
Data: 2015
Resum: Els contaminants atmosfèrics s'han relacionat amb una sèrie d'efectes adversos per a la salut. La contaminació de l'aire es defineix com una mescla de material particulat, gasos i compostos orgànics. Aquestes partícules són un conjunt complex de sòlids i líquids, que poden variar enormement en grandària, per exemple, partícules fines (FP) i partícules ultrafines (UFP). El tràfic i els motors dièsel especialment són considerats les principals fonts i suposen l'exposició més important per a vianants en els carrers urbans plens de vehicles.
Resum: Los contaminantes atmosféricos se han relacionado con una serie de efectos adversos para la salud. La contaminación del aire se define como una mezcla de material particulado, gases y compuestos orgánicos. Estas partículas son un conjunto complejo de sólidos y líquidos, que pueden variar enormemente en tamaño, por ejemplo, partículas finas (FP) y partículas ultrafinas (UFP). El tráfico y los motores diésel especialmente son considerados las principales fuentes y suponen la exposición más importante para peatones en las calles urbanos llenos de vehículos.
Resum: Air pollutants have been linked with a number of adverse health effects. Air pollution is defined as a mixture of particulate matter, gases, and organic compounds. These particles are a complex mixture of solids and liquids, which can vary significantly in size, i. e. , fine particle (FP) and ultrafine particle (UFP). Automobile traffic and diesel engines in particular are considered the main sources, and they provide maximum exposure for pedestrians in crowded urban streets.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2015, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 805.2 KB

Español
2 p, 162.6 KB

English
2 p, 162.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-07-09, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir