Experimentació al Laboratori [103249]
Plaixats i Boixadera, Josefina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2015-16
Resum: CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. A més, l'estudiant haurà d'adquirir una visió generalista de la trascendència de l'experimentació a la indústria alimentària. Els continguts de l'assignatura s'estructuren en tres blocs, que són els de Química, Biologia i el bloc de Microbiologia i Parasitologia. A més, es programaran dues conferències de caràcter general per mostrar la importància de l'experimentació i la innovació en Ciència i Tecnologia del Aliments. 1 Experimentació al Laboratori 2015 - 2016 Els objectius formatius concrets són: Aprendre a fer servir les balances analítica, de precisió i granetari Aplicar les tècniques volumètriques i verificar-ne la precisió Conèixer les diferents tècniques de separació i purificació de sòlids Calibrar un pH-metre Conèixer la força relativa dels àcids i de les bases Conèixer el funcionament de les solucions amortidores de pH Sintetitzar compostos orgànics i inorgànics, i calcular el rendiment Entendre les bases i aprendre a fer servir diferents tècniques analítiques d'anàlisi quantitatiu basades en mètodes volumètrics i espectrofotomètrics. Determinar la concentració de certes molècules en mostres reals seguint les diferents etapes del procés analític. Reconèixer les característiques anatòmiques i morfològiques dels diferents grups vegetals i animals Conèixer la utilització de claus dicotòmiques per a la determinació de plantes i d'animals. Identificar i situar taxonòmicament les espècies vegetals i animals observades. Consolidar la pràctica en la utilització dels microscopis estereoscòpic i òptic i la preparació de mostres per a ambdós tipus de microscòpia. Observar diferents tipus de cèl·lules i estructures cel·lulars. Aprendre a interpretar imatges obtingudes amb diferents tipus de tècniques de microscòpia òptica i electrònica Comprendre el funcionament del fus mitòtic i l'anell contràctil mitjançant l'observació de la divisió mitòtica en diferents tipus de cèl·lules Conèixer les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics bàsics. Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits d'interès en aliments.
Resum: This course, has basic character and practical. Students will acquire skills that will enable basic methods and techniques applied in different areas. In addition, students will acquire a general view of the significance of experimentation in the food industry. The course contents are divided into three blocks , which are of Chemistry , Biology and Microbiology and Parasitology block . In addition, two conferences scheduled general to show the importance of experimentation and innovation in Food Science and Technology . Among other objectives may include the following: - Understanding the basics and learning how to use different analytical techniques for quantitative analysis based on volumetric methods and Spectrophotometry. - To identify Taxonomically and locate the plant and animal species observed. - To consolidate practice in the use of stereoscopic microscopes and optical and sample preparation for both types of microscopy. Know and differentiate the main types of parasites and microorganisms of interest in food.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 35.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2023-08-31



   Favorit i Compartir