L'educabilitat : la relació entre educació i pobresa
Monzó Tatjé, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona)
Duran-Bellonch, Mar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)

Títol variant: Éducabilité : la relation entre éducation et pauvreté
Data: 2015
Resum: El present article consta d'una aproximació teòrica al concepte d'educabilitat. Primerament es reflexiona sobre les relacions entre educació, equitat i pobresa. A continuació, es revisen els antecedents del concepte d'educabilitat. Tot seguit, s'enumeren les condicions mínimes d'educabilitat, així com els diferents escenaris d'educabilitat i d'ineducabilitat estudiats pels principals autors. Finalment, es relaciona el concepte amb el paper de l'agenda educativa global i les polítiques educatives focalitzades en la lluita contra la pobresa abordant, també, el paper que en elles es dóna a l'educabilitat.
Resum: Le présent article offre une approche théorique du concept d'éducabilité. Tout d'abord, il permet de réfléchir sur les relations entre éducation, équité et pauvreté ; ensuite, de réviser les antécédents du concept d'éducabilité. Il énumère les conditions minimales d'éducabilité, ainsi que les différents scénarios d'éducabilité et d'inéducabilité étudiés par les principaux auteurs. Enfin, il met en rapport le concept avec le rôle de l'agenda éducatif global et avec les politiques éducatives focalisées sur la lutte contre la pauvreté en abordant, aussi, le rôle donné à l'éducabilité dans ces politiques.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Educabilitat ; Educació ; Pobresa ; Equitat ; Agenda educativa global ; Polítiques educatives focalitzades ; Éducabilité ; Éducation ; Pauvreté ; Équité ; Agenda éducatif global ; Politiques éducatives focalisées
Publicat a: Temps d'educació, Núm. 48 (2015) , p. 275-285, ISSN 2014-7627

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/297856


11 p, 113.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > CRiEDO (Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2015-08-03, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir