The female figure as the antagonist in the arthurian world : the role of Morgan le Fay in Thomas Malory's Morte Darthur
Calvo Zafra, Laura
Curbet, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2015
Descripció: 27 pag.
Resum: In his Le Morte Darthur (1485), Malory took previous Arthurian myths and compiled them in one volume, adapting them so as to satisfy the values of his time. These changes and values can be seen in the case of the female figures, and specifically in the figure of Morgan le Fay. This paper studies the role of Morgan le Fay as the antagonist in Le Morte Darthur and how she becomes an active character from the marginality of her position; analyzing also whether her position as an active woman is, precisely, what puts her in the margins.
Resum: En Le Morte Darthur (1485), Malory va agafar mites artúrics anteriors i els va recopilar en un volum, adaptant-los per a satisfer els valors del seu temps. Aquests canvis i valors es poden observar en el cas de les figures femenines, i específicament en la figura de Morgan le Fay. Aquest treball estudia el paper de la Morgan le Fay com a antagonista a Le Morte Darthur i de com ella es converteix en un personatge actiu des de la marginalitat de la seva posició; analitzant també si és precisament la seva posició com a dona activa la que la posa en els marges.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis anglesos [2500245]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Arthurian literature ; Morgan ; Marginality ; Literatura artúrica ; Marginalitat



27 p, 890.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2015-09-07, darrera modificació el 2022-02-02



   Favorit i Compartir