Participació i convivència ciutadana al Vendrell : construint la xarxa per la convivència del Vendrell
Lázaro Silva, Alba
Pàmies Rovira, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2015
Descripció: 114 pag.
Resum: Aquesta memòria proposa un seguit d'eixos transversals i línies de treball amb l'objectiu d'orientar el disseny d'un projecte de treball en xarxa al Vendrell. El projecte s'emmarca en l'àmbit d'apoderament comunitari i la promoció de la participació i convivència ciutadana, comptant amb el teixit associatiu com a motor per a endegar processos de canvi. D'aquesta manera cerca promoure la cohesió social i la millora de les condicions de vida de la població del municipi del Vendrell, impulsant els processos d'arrelament, i l'ampliació i enfortiment de les xarxes de solidaritat no familiar i el capital social. Per a fer-ho s'ha realitzat una diagnosi i un procés de recollida d'informació comptant amb diferents agents informants que representen a la multiplicitat de sectors de la població vendrellenca. S'ha elaborat un matriu DAFO en la que s'hi reflecteix les diverses dinàmiques ciutadanes actuals.
Resum: Esta memoria propone una serie de ejes transversales y líneas de trabajo con el objetivo de orientar el diseño de un proyecto de trabajo en red en el municipio de El Vendrell. El proyecto se enmarca en el ámbito del empoderamiento comunitario y la promoción de la participación y convivencia ciudadana, contando con el tejido asociativo como motor para poner en marcha procesos de cambio. De esta manera busca promover la cohesión social y la mejora de las condiciones de vida de la población del municipio de El Vendrell, impulsando los procesos de arraigo, y la ampliación y fortalecimiento de las redes de solidaridad no familiar y el capital social. Para ello se ha realizado un diagnóstico y un proceso de recogida de información contando con diferentes agentes informantes que representan a la multiplicidad de sectores de la población del municipio y se ha elaborado un matriz DAFO en la que se refleja las diversas dinámicas ciudadanas actuales.
Resum: This report propounds transversal issues, work lines with different suggestions and a set of considerations with the target of guiding the design of a networking project. This project belongs to the community empowerment sphere in order to promote the citizen participation and peaceful coexistence with the help of associations as a motor to boost change processes. In this way it contributes to increase social cohesion, to improve people life conditions, to increase the people's hold in El Vendrell and to extend and to intensify the solidarity unfamiliar networks and their capital stock. In order to develop this project, it has been executed an information collection process counting with several reporting agents that represent different sectors of El Vendrell's population. It has also developed a SWOT matrix in which is reflected characteristics of El Vendrell's social sphere, and specially the existing citizen dynamics.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Educació social [2500260]
Pla d'estudis: Grau en Educació Social [827]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Participació ciutadana ; Convivència ciutadana ; Treball en xarxa ; Participación ciudadana ; Convivencia ciudadana ; Trabajo en red ; Citizen participation ; Peaceful coexistence ; Networking116 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat Ciències de l'Educació. TFG

 Registre creat el 2015-10-09, darrera modificació el 2021-03-15   Favorit i Compartir