Biotechnological improvements in wine production: genetically modified yeasts, Saccharomyces cerevisiae
Sánchez Retuerta, Camila
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Fecha: 2014
Descripción: 1 pag.
Resumen: The genetic improvement of industrial wine strains is now based on genetic engineering, the technology where just one characteristic of a gene can be modified with precision without affecting other desirable properties. Impressive progress has been made, specially, in Saccharomyces cerevisiae. The principal targets of improvement fall into four categories: Fermentation performance, processing, organoleptic characteristics and wholesomeness of the product. This technology is enabling the development of a new generation of specialized yeast strains, with new more suitable characteristics for winemaking.
Nota: Póster
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Ciència i Tecnologia dels Aliments
Materia: Vi ; Tecnologia dels Aliments



1 p, 970.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Veterinaria. TFG

 Registro creado el 2015-10-21, última modificación el 2024-05-19



   Favorit i Compartir