Comparativa de conceptes centrals al pensament de Nietzsche i de la tradició budista
Meler Guillamat, Joana
Lozano Méndez, Artur, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Comparación de conceptos centrales entre el pensamiento de Nietzsche y la tradición budista
Títol variant: Comparison of main concepts between Nietzsche's thoughts and Buddhist tradition
Data: 2015
Resum: De Nietzsche (1844-1900) i el budisme, se n'han fet nombrosos estudis des de diverses aproximacions, amb l'objectiu d'arribar a comprendre la relació del filòsof alemany amb la doctrina de Buda. Aquesta relació és tot sovint contradictòria i construïda des de l'interès i l'admiració, però també des del que sembla ser una òptica equivocada per part del filòsof alemany. Aquest treball fa un recorregut per les primeres aproximacions de Nietzsche al budisme, parant especial atenció a les consideracions que Nietzsche va desenvolupar a través dels seus estudis dels textos budistes. Aquestes es divideixen en tres punts fonamentals: primer, la comparació que Nietzsche va fer entre budisme i cristianisme; segon, la visió del budisme com a una doctrina nihilista; i tercer, la consideració del nirvana com a resultat de la inacció. Partint d'aquests conceptes, es desenvoluparà un estudi comparatiu entre la proposta de Nietzsche i els principis del budisme.
Resum: De Nietzsche (1844-1900) y el budismo, se han hecho muchos estudios desde diversas aproximaciones, con el objetivo de llegar a comprender la relación del filósofo alemán con la doctrina de Buda. Esta relación es a menudo contradictoria y construida desde el interés y la admiración, pero también desde lo que parece ser una óptica equivocada por parte del filósofo alemán. Este trabajo hace un recorrido por las primeras aproximaciones de Nietzsche hacia budismo, prestando especial atención a las consideraciones que Nietzsche desarrolló a través de sus estudios de los textos budistas. Estas se dividen en tres puntos fundamentales: primero, la comparación que Nietzsche estableció entre budismo y cristianismo; segundo, la visión del budismo como una doctrina nihilista; y tercero, la consideración del nirvana como resultado de la inacción. Partiendo de estos conceptos, se desarrollará un estudio comparativo entre la propuesta de Nietzsche y los principios del budismo.
Resum: There have been many studies about Nietzsche (1844-1900) and Buddhism that have been created from different approaches, with the aim of understanding the relationship of the German philosopher with the buddhist religion. This relationship is often contradictory and it is built from what appears to be a wrong perspective of Buddhism by the German philosopher. This dissertation takes us through the first thoughts that Nietzsche had about Buddhism, paying particular attention to the considerations that Nietzsche developed through studying Buddhist texts. These considerations are divided into three main points: firstly, the comparison between Buddhism and Christianity; secondly, the vision of Buddhism as a nihilistic doctrine; and thirdly, the idea that nirvana is a result of complete inaction. Taking all these concepts in consideration, a comparative study between Nietzsche's proposal and the principles of Buddhism will be held.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Pla d'estudis: Estudis de l'Àsia Oriental [823]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Budisme ; Nietzsche ; Nirvana ; Comparativa ; Budismo ; Comparación ; Buddhism ; Comparison26 p, 519.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2018-10-28   Favorit i Compartir