L'Antisemitisme japonès i l'acollida dels refugiats jueus (1930-1945) : una contradicció històrica?
Abulí Federico, Ivette
Crespín Perales, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: El Antisemitismo japonés y la acogida de los refugiados judíos (1930-1945) : ¿una contradicción histórica?
Títol variant: Japanese anti-semitism and the acceptance of Jewish refugees (1930-1945) : and historical contradiction?
Data: 2015
Resum: El present estudi analitza la presència dels refugiats jueus al Japó des dels anys trenta i durant la Segona Guerra Mundial. En primer lloc, es desenvolupa un tractament de l'emergència del Japó com una potència imperialista, la instrumentalització d'un discurs panasiàtic de caire hegemònic i l'aliança amb l'Alemanya nazi. Tot seguit, se centra en la implementació d'un conjunt de polítiques específiques vers els jueus sustentades en el particular antisemitisme japonès i les característiques i circumstàncies dels refugiats. Durant la primera meitat del segle XX, l'antisemitisme es va estendre dins del Japó com una eina per a definir una alteritat antitètica amb la qual els japonesos es poguessin comparar amb l'objectiu de ressaltar sengles virtuts i justificar les seves polítiques imperialistes. Al mateix temps, l'antisemitisme va permetre la consolidació d'una sèrie d'estereotips que convenceren els líders japonesos de la necessitat de protegir els jueus per tal d'autobeneficiar-se'n.
Resum: El presente estudio analiza la presencia de los refugiados judíos en Japón des de los años treinta y durante la Segunda Guerra Mundial. En primer lugar, se trata el surgimiento de Japón como una potencia imperialista, la instrumentalización de un discurso panasiático de carácter hegemónico y la alianza con la Alemania nazi. Seguidamente, se centra en la implementación de políticas específicas hacia los judíos sustentadas en el particular antisemitismo japonés y en las características y circunstancias de los refugiados. Durante la primera mitad del siglo XX, el antisemitismo se extendió dentro de Japón como una herramienta para definir una alteridad antitética con la cual los japoneses se pudieran comprar con el objetivo de resaltar siglos de virtudes y justificar sus políticas imperialistas. Al mismo tiempo, el antisemitismo permitió la consolidación de una serie de estereotipos que convencieron a los líderes japoneses de la necesidad de proteger a los judíos para autobeneficiarse.
Resum: This study analyses the reasons for the presence of Jewish refugees in Japan from the 1930's through the Second World War. It begins by tracing Japan's emergence as an imperialist power, the exploitation of a Pan-Asian discourse with expansionist aims, and the nature of the alliance with Nazi Germany. It then turns to focus on two key issues, namely, the implementation of a specific set of policies pertaining to Jews originating in a particularly Japanese breed of anti-Semitism, and the characteristics and circumstances of the refugees themselves. During the first half of the twentieth century, anti-Semitism was deployed within Japan as a tool to define an antithetical Other to which the Japanese could compare themselves, in order to both highlight their perceived virtues and justify their imperialist policies. Simultaneously, anti-Semitism enabled the entrenchment of particular stereotypes that convinced Japanese leaders of the need to protect the Jews in order to benefit themselves.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Antisemitisme ; Japó ; Jueus ; Refugiats ; Segona Guerra Mundial ; Antisemitismo ; Japón ; Judíos ; Refugiados ; Segunda Guerra Mundial ; Anti-Semitism ; Japan ; Jews ; Refugees ; Second World War



31 p, 552.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2024-01-23



   Favorit i Compartir